Vet du inte vad du ska äta ikväll? Eller vill byta ut den heliga fredagstacos mot något fräscht?

Plaa nung manaw


Det är en mycket enkel rätt med få ingredienser. Fisk behöver inte vara svårt och det blir saftig om man ånga fisken. Googlar du på den här maträtten så kommer du att se att man använder gärna hel fisk. Jag bestämde mig för en lagom platt vitfisk, så seabreams. MEN fiskbutiken i Nordstan ville bara hjälpa ta ut magen mm. men inte fjälla fisken åt mig. Försäljaren sade med ett leende att det skulle bli för smutig och fiskfjäll överallt. Så jag pallade inte… köpte kummel som är lagom fast i köttet.

Här kan du se i min InstaStories  hur jag tillagade min fisk.
Klicka på länken Här 

För att se störra bilder så klickar på någon av bilderna!

Recept

2 portioner

2 bitar fisk (platt vitfiskm kummel eller annat fast fisk)
Chili eller spanskpeppar, finhackade (så många du vill eller tål)
1 stor klyfta vitlök, finhackade
2 stjälkar citrongräs, banka ut eller platta till
1 lime, saft av
3 msk fisksås
1/2 tsk buljongpulver
1 nypa socker
Koriander som garnetyr, hackade

Du behöver: Ångkokare, djup tallrik som går in i ångkokaren

Så gör du:

inhacka chili och vitlök. Citrongräs skall bankas och plattas till på längden så att du kan dela de i tre knutar som de sedan lägga under fisken för att ge aromen och att värmen ska lättare komma åt under fisken utan att fisken kokar. Lägg sedan fisken på citrongräsknutar, häll hälften av lime och fisksåsen över fisken. Toppar med chili och vitlök.

Förbered ångkokaren och kör på högvärme. Ställa hela tallriken i ångkokaren. Låt ångas i 10-15 min beror på tjockleken på fisken eller tills fisken är genomkokt. Toppar sedan med hackade koriander och extra chili och vitlök. Krydda extra om det behövs som mer sälta eller syra

Har man inte en ångkokare så kör som fiskpaket i ugnen på 180grader i 20 min eller i ugnsform men täck med aluminiumfolie.