Pimiento de padrón

Pimientos de padrón – en tapas rätt

Något som jag älskar är Pimiento de padrón! De små gröna spanska paprikor, hårdstekta i olja och serveras med flingsalt på. Tyvärr är Måns inte lika frälst som jag men jag klagar inte, more for me! Nu när han är i Kina så får jag äta vad jag vill med gott samvete haha! Jag gör det ändå men det sitter ingen som bara skakar på huvudet när jag sitter och vräker i mig haha! Ett tag hade jag förätit mig på dem 🙂

Sedan några år tillbaka har vi i Sverige kunnat få tag på dessa små pimientos. Andra kanske har kunnat köpa det innan också men det var svårt att hitta vetja och nu kan man hitta de på Lidl, fantastisk! Slipper kolla in i saluhallen…

En ask kostar runt 15 kr på Lidl och jag brukar köpa 1-2 st, ibland 4 om vi har gäster. Det går snabbt att tillaga och goda att äta som snacks eller det är vanligt som en tapas rätt i Spanien och där snålar de inte med pimientos.

Så hittar du pimientos de padrón så tveka inte att köpa om de inte har provat innan. Man kan fritera pimientos men det räcker bra med lite olja och hårdsteker de först i högvärme och sedan sänka värmen. Lätt match detta, och njut sedan som tapas eller tilltugg. Det sägs att 1 av 10 är heta så det blir ju lite spännande att äta. Jag som är van att äta heta saker har aldrig träffat på några heta så extra chili är att föredra här.

Recept

Du behöver:
Pimiento de padrón
En skvätt olivolja
Flingsalt

Så gör du:
Hetta upp lite olja i stekpannan, lägg i pimientos. Vill du köra på grillen så blanda pimientos runt med en skvätt olja.

Låt steka i 30 sekunder och vänd runt.
Woka om du vill tills de får färg. De kan blåsa upp sig och blir sedan skrynkliga.

Strö lite flingsalt över innan serveringen.

Njut som Tapas!

Gillar du också dessa små gröna pimientos?
Vilka tapas rätt gillar du?