Igår chillade vi vid poolen på hotellet och på kvällen hoppade vi på den lokala bussen går precis utanför hotellet till nattmarknaden 10 min bort. Bussen var exakt som hemma i Sverige men chaffören körde som galning å det var längst med bergväggar å snärva kurvor å vadå sakta ner… Nattmarknaden var mest för turister och drt var inget speciellt där som inte finns att hitta i Thailand. Här MÅSTE man pruta och allting är dyrare än i Thailand om inte mer. Folk här passar på att trissa upp priser när turister kommer, taxi ska man undvika att åka om man inte måste för då skinna de en.

Här är bilder från igår när vi hittade till en thairestaurang där man skulle peka ut råvaran å tala om för kocken hur man vill ha allting tillagad. Geoduck musslorna såg verkligen stora ut!

image

Vi åt på nattmarknaden

image

Idag har jag bokat in oss på ett 4**** Bayview hotel i Georgetown huvudstaden i Penang eftersom de har pool och frukost ingick. Vi har bara hängt på hotellet så vi ska utforska Penang lite mer eftersom den är känd för sinn street food och kulturmixen som finns här. Det är en blandning av kineser, araber, indier å malayer mrn även thai. Här ute där vi bor nu finns inte så mycket restauranger å det är en konstig plats. Vi skullr ha tagit Bayview resort som jag hade tänkt från början som ligger på stranden efter denna å verkade ha bättre strand och nära nattmarknaden.

Vi måste hitta till en supermarket imorn eftersom Tildas välling kommer ta slut på morgonen. De har intr 7eleven på varje gathörn hät som i Thailand. Måste säga att det är lite tryggt att ha en 7Eleven nära å kan handla när man vill dygnet runt. No panic!

Dagens bild. Jag brukar inte bada så Tilda blev extra glad när hon får bada med mig 🙂

image