Fortsättning på förra inlägg om att förskolfröknar är odödliga. Jag hade ju jinxat mig själv i en veckan. Det är som att universum spelar ett spratt… säger man saker tillräcklig ofta så det kanske slår in, det gäller även det dåliga hahah!

PCR – test & karantän
”Det är lite ofattbart att jag hade inte blivit sjuk på ett år” sa jag förra veckan… och där jinxade jag mig själv. I onsdag hade jag torrhosta, muskelvärk i tre dagar utan att har gympat, var små snuvig och hade yrsel. Jag hade två pass inbokad så det blev avbokning för första gången och sjukanmälde mig för observation. Jag ville också testa mig så jag fick vara uppe till klockan slog över till torsdag 00.00 för då öppnade tiderna som man kunde boka. Jag var inte den enda som väntade för inom 5 minuter så tog tiderna slut. Fredag 11.35 fick jag en tid och det var onice att göra testat men glad att det var TVÅ pinnar och inte en som stoppades in i näsan och sedan i halsen som jag har hört…blää! Så medan jag väntar på provsvaret som tar 2-3 dagar så får jag bete mig som om jag vore covid-smittad!

Blodgrupp – O är extra resistans mot viruset?
Rena bullshit? Ingen aningen men jag har blodgrupp O vetja och har läst att de som har O är inte lika sjuka. Det kanske är så att jag blir som mest bara förkyld men tycker att kroppen spökar med snuva till och från, lika så med hjärtklappningar fast jag hade inte druckit te eller kaffe och inte heller energidricka. En följare på Instagram testade sig och fick positivt. Hon beskrev symtomerna som när hon var gravid utan att vara gravid. Precis så sa jag! Det där med illående, yrsel, små fryser men hade kofta och filt över mig. Kroppen spökar definitivt.

Vad händer nu?
Så det här med att hålla avstånd. Nya restriktioner är att barn skall stanna hemma trots att de är friska om någon i hemmet har testat sig positivt för Covid-19.

Jag har väntat på provsvaret tills idag och det visade sig vara NEG yeey! Så min taktik är att jag ska bara tacka ja till de förskolor som jag har varit mycket på och det är några stycken som jag kan rotera emellan. Det är ju inte det ultimata att vara vikarie och fränga runt på olika förskolor egentligen men det verkar som att det här med att hålla avstånd gäller inte oss som jobbar inom skolor.

Så ligger det till. Det är tid att sakta ner farten också för det är ju snart jul. På tal om Julen så kommer vi säkerligen att bila upp till stugen. Tilda ser INTE fram emot att sitta i bilen i 10-11 timmar och tycker att det är tråkigt att farmor och farfar har valt att stanna hemma i år. Hon tyckte att vi skulle ta julen till Halmstad så att de inte skulle fira själva. Hon är så omtänksam.

Här sätter jag punkt den här gången. Ta hand om dig!