Igår skrev jag detta inlägget men på nåt sätt publicerades inte…

Vi var så sega och slumrade till på soffan och tänkte inte så mycket på vad vi skulle äta ikväll å därför blev inte middan förrän kl. 20:40. Jag hittade frysta kantareller som vi hade plockat i höstas och hade lite champinjoner, massa bacon, persilja och gräslök. Det fick bli pasta.

 image

Fel säsong men det är så gott med svamp!

Recept (förrätt 4 port.)

Ingredienser:
1/2 pkt pasta
6 dl kantareller (förvällda)
4 champinjoner
1 pkt bacon
1/2 lök
1 stor vitlöksklyfta
1 dl persilja
1-2 dl gräslök
50g smör
1 dl vitvin

Kryddningen:
1/2dl balsamico
2 tsk hönsbuljongpulver
Salt och peppar

  1. Fräs bacon i högvärme tills de är nästa knapriga (utan olja, sätt på lock om de fastnar i stekpannan och låt det ångas). Sänk sedan till medelvärme.
  2. Tillsätt lök och vitlök. Låt löken svettas och bli glansig.
  3. Tillsätt svamp och låt de stekas till nästan allt vätska är borta.
  4. Tillsätt vin och balsamico. Låt de kokas in.
  5. Smaksätt med buljongpulver, s & p så mycket du vill.

Easy easy, enjoy!

Det räckte till 2 vuxen portioner, lite till Tilda och Måns lunchlåda 🙂

Tilda åt med aptit! Visst var det lite salt men jag tog ut pastan och allt innan jag kryddade på, plus att pasta till Tilda fick koka lite extra.