Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Pasta m kantareller och bacon

Lästid: 1 min

Igår skrev jag detta inlägget men på nåt sätt publicerades inte…

Vi var så sega och slumrade till på soffan och tänkte inte så mycket på vad vi skulle äta ikväll å därför blev inte middan förrän kl. 20:40. Jag hittade frysta kantareller som vi hade plockat i höstas och hade lite champinjoner, massa bacon, persilja och gräslök. Det fick bli pasta.

 image

Fel säsong men det är så gott med svamp!

Recept (förrät 4 port.)

Ingredienser: 1/2 pkt pasta, 6 dl kantareller (förvällda), 4 champinjoner, 1 pkt bacon, 1/2 lök, 1 stor vitlöksklyfta, 1 dl persilja, 1-2 dl gräslök, 50g smör, 1 dl vitvin

Kryddningen: 1/2dl balsamico, 2 tsk hönsbuljongpulver, s & p

  1. Fräs bacon i högvärme tills de är nästa knapriga (utan olja, sätt på lock om de fastnar i stekpannan och låt det ångas). Sänk sedan till medelvärme.
  2. Tillsätt lök och vitlök. Låt löken svettas och bli glansig.
  3. Tillsätt svamp och låt de stekas till nästan allt vätska är borta.
  4. Tillsätt vin och balsamico. Låt de kokas in.
  5. Smaksätt med buljongpulver, s & p så mycket du vill.

Easy easy, enjoy!

Det räckte till 2 vuxen portioner, lite till Tilda och Måns lunchlåda 🙂

Tilda åt med aptit! Visst var det lite salt men jag tog ut pastan och allt innan jag kryddade på, plus att pasta till Tilda fick koka lite extra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge