Pasta i het tomatsås med bacon, champinjoner och mozzarella

Lästid: 1 min

Idag rensade JAG Marias kyl eftersom killarna kom på sååå mycket de ville laga men inget blev av å sedan började de kolla på Edward Bloms program “Gästabud” istället. Vi har ätit grillade mat varje dag nu typ… Gott med nåt annat, enkelt. Blir inte förskräck av den långa listan i mitt recept men det var vad jag hittade i deras kyl och skafferi 🙂

image

Recept, 4 port.

400g pasta penne

500g krossade tomater

2 paket bacon, tärnade/strimlade

1 gullök, fintärnade

1-3 klyftor vitlök, pressade

10 champinjoner, skivade

1 mozzarella, tärnade

1/2 dl tomatpuré

Olivolja/rapsolja

Fling salt

Strösocket

Svartpeppar

Rökt paprikapulver/paprikapulver

Cayennepeppar

Oregano, torkade

Basilika, färsk, strimlade

 

1. Koka pastan al dente enl. förpackningen eller känn dig fram. Salta pastavatten och i med lite rapsolja.

2. Fräs bacon, i med lök och vitlök, rör om, låt fräsas i 5 min. Om de fastnar i botten, tillsätt lite pastavatten

3. Tillsätt skivade champinjoner, fräs i 5 min

4. I med krossade tomater, tomatpuré, en nypa flingsalt, socker och svartpeppar. Rör om.

5. Smaksätts med rökt paprikapulver, torkade oregano och strimlade basilika, låt puttra 5 min.

6. Tillsätt mozzarella och smaka av med mer salt och socker

7. Blanda i pasta i tomatsåsen och låt pastan suga åt sig såsen ca 5 min. Därför skall pastan vara AL DENTE när du kokar dem.

 

Min tomatsås har en balans mellan salt och socker… dvs rejälja nypor, säkert 3 nypor flingsalt och lika mycket socker. Det behövs eftersom sås ska inte vara blaskig! Det fanns även en liten hetta från svartpeppar och cayennepeppar. Njut.

 

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge