Idag rensade JAG Marias kyl eftersom killarna kom på så mycket de ville laga men inget blev av och sedan började de kolla på Edward Bloms program ”Gästabud” istället. Vi har ätit grillad mat varje dag nu… Gott med nåt annat, enkelt. Blir inte förskräck av den långa listan i mitt recept men det var vad jag hittade i deras kyl och skafferi 🙂

image

Recept, 4 port.

400g pasta penne
500g krossade tomater
2 paket bacon, tärnade/strimlade
1 gullök, fintärnade
1-3 klyftor vitlök, pressade
10 champinjoner, skivade
1 mozzarella, tärnade
1/2 dl tomatpuré
Olivolja/rapsolja
Fling salt
Strösocket
Svartpeppar
Rökt paprikapulver/paprikapulver
Cayennepeppar
Oregano, torkade
Basilika, färsk, strimlade

1. Koka pastan al dente enl. förpackningen eller känn dig fram. Salta pastavatten och i med lite rapsolja.

2. Fräs bacon, i med lök och vitlök, rör om, låt fräsas i 5 min. Om de fastnar i botten, tillsätt lite pastavatten

3. Tillsätt skivade champinjoner, fräs i 5 min

4. I med krossade tomater, tomatpuré, en nypa flingsalt, socker och svartpeppar. Rör om.

5. Smaksätts med rökt paprikapulver, torkade oregano och strimlade basilika, låt puttra 5 min.

6. Tillsätt mozzarella och smaka av med mer salt och socker

7. Blanda i pasta i tomatsåsen och låt pastan suga åt sig såsen ca 5 min. Därför skall pastan vara AL DENTE när du kokar dem.

Min tomatsås har en balans mellan salt och söt dvs rejäla nypor, säkert 3 nypor flingsalt och lika mycket socker. Det behövs eftersom sås ska inte vara blaskig! Det fanns även en liten hetta från svartpeppar och cayennepeppar. Njut.