Tilda har fått vara hemma i 3 veckor. Hon var förkyld till och från och förra veckan var det naturligt att hon skulle få vara hemma med mamma,pappa och bebisen. Måns har fått vara med Tilda nästan hela tiden hela veckan och han fick väl ont i huvud för Tilda körde med honom…”pappa gör det…pappa fixar…pappa jag vill ha…pappa jag vill inte”. Hans röst verkar inte ha någon authoritet och sedan så när han säger saker så är det mer vädjande än förklarande. Tilda kör ju redan med att när jag säger till henne så backar hon ett steg och ”nu ska jag gå till pappa” och hittar på saker så att t ex hon slipper plocka efter sig. 

Förra veckan var kaos, då låg jag och lyssnade på Måns och Tilda i en timme och han fick aldrig iväg med henne till förskolan. Idag kom Tilda och Måns iväg i alla fall. Det är inte ofta Måns lämnar Tilda och jag fick packa hennes saker som hon ska ha med mm. Måns fick instruktioner att stanna kvar och leka med henne för det var 3 veckor sedan hon var där. Han kom hem en kvart senare. Han hade lämnat Tilda till H, en ny personal som ingen av oss eller Tilda hade träffat och hon var den enda på avdelningen då. Måns hade stannat ett tag men sedan frågade han H om han skulle stanna eller gå och hon tyckte att han kunde gå. JAG skulle inte gå. Det var klart Tilda blev ledsen för han lämnade henne till H. 

Å så kom han hem. Jag satt och ammade och sa att vi får passa på att städa och fixa hemma nu. Han slängde sig på soffan, vilade lite och så sträckte han sig efter handkontrollen till PS4 och frågade ”du tittar väl inte på det här”… Jo TV4 var på. ”Du ska väl inte spela nu?” sa jag och fick tillbaka ”jo, bara en gång” och var allvar med det. Han tycker att jag är alltid sur så jag får väl visar att jag är sur för det här var inte okej. Jag var redan mer sur över att han inte stannade kvar längre och väntade på att lämna över Tilda till någon annan personal som han och Tilda kände igen! Då hoppade han upp och ”jag städar då” och gick sur iväg. 

Och nu så…när jag har ammat klart så blir det plocka tvätt, bädda och kanske hinner duscha och käka…och wooosh blir det kl.14 snabb och dags att hämta Tilda. Spelar en gång så försvinner han och blir okontaktbar i en kvart…och det blir ett spel och ett till… 
Var är förnuften eller logiken? Stor skillnad på mamma och pappa-logik här…

  

Uppdatering 12:45: vi har röjt, plockat, städat. Jag har fått dusch, fixat till mig, amnat 4 gånger och Prim vill bara sova på amningskudden på mig och inte i Babynestet. Måns är ute och springer! Fin soligt dag så vi kanske hinner med en lunch ute innan vi hämtar Tilda.