Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Pappa-logik?

Lästid: 2 min

Tilda har fått vara hemma i 3 veckor. Hon var förkyld till och från och förra veckan var det naturligt att hon skulle få vara hemma med mamma,pappa och bebisen. Måns har fått vara med Tilda nästan hela tiden hela veckan och han fick väl ont i huvud för Tilda körde med honom…”pappa gör det…pappa fixar…pappa jag vill ha…pappa jag vill inte”. Hans röst verkar inte ha någon authoritet och sedan så när han säger saker så är det mer vädjande än förklarande. Tilda kör ju redan med att när jag säger till henne så backar hon ett steg och “nu ska jag gå till pappa” och hittar på saker så att t ex hon slipper plocka efter sig. 

Förra veckan var kaos, då låg jag och lyssnade på Måns och Tilda i en timme och han fick aldrig iväg med henne till förskolan. Idag kom Tilda och Måns iväg i alla fall. Det är inte ofta Måns lämnar Tilda och jag fick packa hennes saker som hon ska ha med mm. Måns fick instruktioner att stanna kvar och leka med henne för det var 3 veckor sedan hon var där. Han kom hem en kvart senare. Han hade lämnat Tilda till H, en ny personal som ingen av oss eller Tilda hade träffat och hon var den enda på avdelningen då. Måns hade stannat ett tag men sedan frågade han H om han skulle stanna eller gå och hon tyckte att han kunde gå. JAG skulle inte gå. Det var klart Tilda blev ledsen för han lämnade henne till H. 

Å så kom han hem. Jag satt och ammade och sa att vi får passa på att städa och fixa hemma nu. Han slängde sig på soffan, vilade lite och så sträckte han sig efter handkontrollen till PS4 och frågade “du tittar väl inte på det här”… Jo TV4 var på. “Du ska väl inte spela nu?” sa jag och fick tillbaka “jo, bara en gång” och var allvar med det. Han tycker att jag är alltid sur så jag får väl visar att jag är sur för det här var inte okej. Jag var redan mer sur över att han inte stannade kvar längre och väntade på att lämna över Tilda till någon annan personal som han och Tilda kände igen! Då hoppade han upp och “jag städar då” och gick sur iväg. 

Och nu så…när jag har ammat klart så blir det plocka tvätt, bädda och kanske hinner duscha och käka…och wooosh blir det kl.14 snabb och dags att hämta Tilda. Spelar en gång så försvinner han och blir okontaktbar i en kvart…och det blir ett spel och ett till… 
Var är förnuften eller logiken? Stor skillnad på mamma och pappa-logik här…

  

Uppdatering 12:45: vi har röjt, plockat, städat. Jag har fått dusch, fixat till mig, amnat 4 gånger och Prim vill bara sova på amningskudden på mig och inte i Babynestet. Måns är ute och springer! Fin soligt dag så vi kanske hinner med en lunch ute innan vi hämtar Tilda.

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer om “Pappa-logik?

 1. Kan känna igen mig! Det är verkligen olika man prioriterar och ibland svårt att få förståelse från mannens håll att man vill h det rent runt sig när mm sitter och ser stöket hela tiden.

  1. Det var lite så…äntligen fick vi iväg Tilda och för att njuta av lite egentid så vill man ju ha det rent, annars kommer man bara sitta så i en hel vecka till

 2. Åh, jag vill så gärna hjälpa till. Jag känner inte er men jag tror verkligen att ni är i en av de tuffaste perioderna ett föräldrapar kan ha. Tänk på att prata mycket, jag hoppas verkligen att ni pratar mycket. Man ser olika behov, och jag tror verkligen att föräldrarollen skiljer sig mycket mellan mammor och pappor. Jag tror inte att din man gör som han gör medvetet, det är nog tusen saker som rör sig i hans huvud och det är nog inte lätt för honom att hantera det. Försök att inte ta åt dig allt för mycket, prata istället! Jag har bett min man att alltid fråga om det är något jag känner att jag behöver när han kommer hem, och det har betytt mycket och verkligen varit en stor hjälp för mig. Att få ur sig att det finns ett behov av att tvätta/byta sängkläder/bada barn eller vad som helst. Är inte partnern mitt i det om dagarna så tror jag inte att det är så lätt för dem att se det.

  Haha, här sitter jag och babblar med en främling, men sådana saker fastnar på mig. Döm inte din man för hårt, jag tror verkligen att många partners har svårt att förstå hur det är så då måste man verkligen försöka kommunicera på ett ödmjukt sätt!

  1. Hej! Ingen fara, du känner nog mig mer genom min blogg Jag kan vara hård mot Måns och ibland verkar det gå in mer genom bloggen än att prata 1000 gånger. Alla kommunicerar olika men sedan får man tänka att kvinnor och män “pratar” olika språk Oavsett hur så kan man bli tokig på varandra och när det kommer till barn så vet ju mamma bäst haha. Oftast vill jag att han ska klara saker själv men när jag finns i närheten så blir det oftast att jag får rycka in trots att jag har sagt ifrån. Många gånger har jag fått springa efter med packningar som han glömde att packa med. När han ska iväg med T så ska han typ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge