Ikväll blev det… Pad kraprao!
Wokad köttfärs m bambuskott, vitlök, chili, kaffirblad och thaibasilika.
Recept
200g färs av nöt/fläsk/kyckling
1/2-1 burk bambuskott
1-10 färska chilifrukter
1-3 klyftor
1 näve kaffirlimeblad
2 näve thaibasilika
1 dl ostronsås
Fisksås & soja efter tycke
Ris
1. Koka ris enl. instruktion på förpackningen
2. Krossa ihop vitlök och chili eller kör i matberedaren
3. Fräs chili-vitlök och kaffirblad i het olja men de får inte brännas
4. I med köttfärsen och rör om
5. Tillsätt bambuskott, rör om
6. Smaksätt med ostronsås, fisksås och sojasås om man vill
7. Strö över köttfärsen med thaibasilika.
Siranee!!! Ett recept som jag GÄRNA vill ha är den där Padjong som du gjorde på vinprovning! Den var något av det godaste jag har ätit! Bara så att du vet så kommer jag och Jair våldgästa er när vi kommer hem för jag vill ha din mat! 😛
Åhhh vad jag asflabbar nu! Padjong det var nytt. Padthai! Jag lägger upp den när jag har lagat den hemma dvs NÄR Måns är sugen på det igen…tror han har förätit sig i Thailand. Å vi måste ha flera vinprovningar!