Tilda somnade runt midnatt efter att hon flippade runt på sängen och det slutade med att hon fick åka i bärselen på min rygg…å så spydde hon på mig…fräscht.

Ja, nu kan jag skriva lite vad jag hade tänkt. Skulle sammanställa en packlista men en vän till mig skickade 2 länkar som kanske skulle underlätta för mig. Det var en artikel som heter “Flög 60 gånger första bebisåret” från Vagabond “Resa med barn bloggen” av Barbro Jansson Lundkvist och den andra var “Packlista för resa med bebis”. Jag rekommenderar er som ska ut och resa att läsa de också.

capture-20131227-013859

Jag har redigerat lite i packlistan och så här ser det ut för oss. kanske gör tillägg senare eftersom det är några dagar kvar tills vi åker. De som jag inte har tagit med går säkert att hitta i Thailand. Jag är inte orolig.

Men tipsa gärna mig om ni har något bra som vi borde ha med!

Transportera

 • Resevagn – Babyzen Yoyo
 • Myggnät och regnskydd till vagnen
 • Gallerfilt och 2 snuttefiltar
 • Pognae bärsele och en ringsjal

Äta

 • Nappflaska och mugg
 • Välling och grötpulver
 • Haklapp
 • Bröstmjölksersättning
 • Rese-vattenkokare

Sova

 • Resesäng/uv-tält – Deryan
 •  filt
 • kudde

Necessären

 • Tandborste och tandkräm
 • Mild tvål
 • Nagelsax, pincett

Skötväskan

 • Blöjor, torra tvättlappar, våtservetter
 • Liten handduk
 • Underlag för blöjbyte
 • Handsprit

Reseapotek till barnet

 • Alvedon supp
 • Näsdroppar, barn
 • Inotyol, eller liknande kräm mot blöjeksem
 • D-droppar
 • Plåster
 • Vätskeersättning
 • Febertermometer
 • Skavsårsplåster
 • Ev myggmedel – köper på plats

Lek och underhållning

 • laptop och Ipad
 • Favoritmusiken
 • Ett gosedjur
 • favoritleksaker
 • Kamera

Sol och bad

 • Solskyddande kläder
 • Badblöjor och blöjbyxor
 • Armpuffar
 • Solglasögon
 • Solhattar

Viktiga grejer

 • Pass och visum
 • Betalkort och kontanter, körkort
 • Reseförsäkringsnummer
 • Biljetter
 • Vaccinationsintyg
 • Fota av passet och biljetterna med mobilen

Kläder

 • Tunna kläder och några tröjor

Handbagage på flyget

 • Blöjor, torra tvättlappar, våta tvättservetter och blöjpåsar
 • Barnmat – Tilda gillar inte burkmat men vi ska nog ta med nåt
 • Frukt eller snacks, majskrokar etc
 • Sked och haklapp
 • Dator el dvd, inkl filmer + ev hörlurar
 • Mediciner
 • Ombyte till barnet

Vill du ha fler tips om att resa med barn? Läs Barbros resa-med-barn-blogg. http://www.vagabond.se/bloggar/resa-med-barn

Ps. Babyskydd till bil: Nej, vi tar inte med babyskyddet. Den diskussion orkar jag inte ta även jag vet att det finns många mammor här som gärna vill tala om för mig hur viktigt det är eller undrar om jag inte är rädd om mitt barn.