Vaknade redan 4:30 och jag hade sovit med barnen i Tildas rum. Penny har börjat sova i Tildas säng så jag fick dra ut sängen så att den blev 160cm i stället för 80cm.

Frukosten blev ändå inte förrän kl.10 när Måns ville göra äggmackor. Barnen ville sitta och äta frukosten i solen så de tog ut allt de ville ha med. Tilda är också påhittig och duktig på att duka fin, på hennes sätt.

Hovås strandbad

Vi packade sedan för att dra att stranden. Vi siktade på att prova Askim havsbad men vi körde av lite fel och åkte lite längre bort till Hovås istället. Vi trodde att vi skulle behöva vända då det var mycket trafik och kö in till parkeringen. Folk skapade egna parkeringsrutor liksom så det blev bara en fil att köra på. Men vi hittade en stor plats så det blev Hovås.

Som man kan se så har Hovsås strandbad strand, gräsplan och klippor. Vi valde att vara på stranden. Det var ganska hett och en parasoll var bra att ha med.

Det bildades en pöl mellan stranden och rak klippan framför så den stora pölen var lagom djup för de minsta att plaska i. Men den var också rätt så skräpig då det föl tång och det var svart lera i sanden. Många barn roade sig med att försöka fiska krabbor med en klädnypa fäst i fiskespön! De stod vid rampen ner till havet och några fick faktisk upp små krabbor!

En glass ett måste…

Så klart måste man götta sig med en glass. På Hovås Strandbaren kan man äta buffé eller ta en korv. Vi köpte glassar och de sålde riktig bra för de fylle på med att bara hällde över kartongvis med glassar i glasskylen så man fick gräva själv.

Pennys isglass kostade 20kr! Vi tog varsin Dumlestrut och notan gick på 116 kr för 4 glassar. Så inget Magnum här nen liknande kostade som mest 32kr.

Måns tänkte… tänk om det hade funnits foodtrucks här! Undrar om de får stå på stranden. Vilken business va!

Vi hade parkering från 12:30 – 16:00 så vi lämnade faktisk prick kl.16. Måns ville åka förbi XXL men barnen hade somnat så det var raka vägen hem. Och så var det alltid samma fråga… vad ska vi äta? Det fick bli en sallad… så jag cyklade också köpte fetaost, vattenmelon och kripssallad. Tilda var lite bråkig med Penny så jag fick henne på annat humör och hon ville hjälpa till med maten.

Tilda sköljde och slungade salladen plus att hon fick skära gurkan. Gurkan blev småbitar men de gick att äta. Tilda fick först av matkniv att skära med men sedan fick hon byta till en tandad kniv och klarade sig bra utan några olyckor.

Så en sallad på kripssallad, marinerade soltorkade tomathalvor och oliver, gurka, vattenmelon, rödlök, krispiga bacon och lufttorkade skinka.

Har du också passat på att gå till stranden eller bada?