När jag var på OGBG

Så klart blir det en recension av en ny restaurang som jag har varit på. Den här gången blev det OGBG vid Stenpiren i Göteborg. Den har mycket av Asien i sig och hämtat från Ostindiefararen och dess resor. Här kommer en bildbomb följs av en recension av maten längre ner, en ärlig sådan.

Menyn på OGBG

Sparkling Buddha med mangosorbet? Nom nom

Min veteöl med is och citronklyfta, thaistyle

Räkchips och sesamchips med ramslöksdipp

Vi blev serverade av Johanna som var duktig på att föreslå roliga sätt att dricka öl. Tabasco i Corona? Det ok om man gillar hettan som jag 🙂

 

Recension av maten på OGBG

Maten: förrätten valde jag råbiff (med asiatisk touch enl. mig) och blåmusslor som huvudrätt.

Jag älskar råbiff och blåmusslor MEN om man gillar och VET hur man ska tillaga så blir man inte imponerad mer än garneringen, inte av hur maten här smakar.

 

Råbiff med bakade äggulor, wakame, sesamfrö och friterade lotusstjälk. Jag saknade syran och hettan här. Jag bad om att få chili och Sriracha (som för övrig är bombad med vitlök), lime tog jag från min Corona.

Kravmusslorna med vitlök och citrongräs stod det i menyn, ingen grädde eller kokosmjölk…fri gissning då. Jag behövde inte gissa eftersom grädden var ganska reducerad och tjock. Musslorna var well-done och de luktade mycket hav…som gamla musslor. Jag hittade varken citrongräs eller vitlök. Det var generöst med korianderstjälkar över musslorna, en hel kruka skulle jag tippa…och jag åt upp allt. Jag åt upp fast jag mådde illa av havsluften. Skippade vitlöksbrödet.

Johanna åt kycklingsatay med ris som var dränkt med jordnötssås. Hon slutade äta när hon tuggade på en brosk…

Emma och Michaela åt en steak. Beställ en rare/blodig biff om du vill ha medium-rare biff.

Slutsats

Trevlig, bra service, pratglada personal, cool häng MEN maten var…”trying too hard” eller oerfarna unga kockar som lekte lite för mycket med maten. De flesta gillade nog maten här och maten såg trevlig ut. Blåmusslor behövs skrubbas och skrapas mer då det var vita ”maskränder” utanpå skalen. bara en sånn grej är viktig och oaptitligt för jag själv kan lägga en timme på att putsa musslorna om de ska ner i en soppa! Har du sett vad som gömmer sig innanför de vita ränderna? Nåt brunt gegge… Gå hit för barhäng och atmosfären eller upptäcka om du är mindre skeptisk och vågar prova något ”nytt”.