Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

På OGBG

På OGBG
Lästid: 2 min

När jag var på OGBG

Så klart blir det en recension av en ny restaurang som jag har varit på. Den här gången blev det OGBG vid Stenpiren i Göteborg. Den har mycket av Asien i sig och hämtat från Ostindiefararen och dess resor. Här kommer en bildbomb följs av en recension av maten längre ner, en ärlig sådan.

Menyn på OGBG

Sparkling Buddha med mangosorbet? Nom nom
Min veteöl med is och citronklyfta, thaistyle
Räkchips och sesamchips med ramslöksdipp

Vi blev serverade av Johanna som var duktig på att föreslå roliga sätt att dricka öl. Tabasco i Corona? Det ok om man gillar hettan som jag 🙂

 

Recension av maten på OGBG

Maten: förrätten valde jag råbiff (med asiatisk touch enl. mig) och blåmusslor som huvudrätt.

Jag älskar råbiff och blåmusslor MEN om man gillar och VET hur man ska tillaga så blir man inte imponerad mer än garneringen, inte av hur maten här smakar.

 

Råbiff med bakade äggulor, wakame, sesamfrö och friterade lotusstjälk. Jag saknade syran och hettan här. Jag bad om att få chili och Sriracha (som för övrig är bombad med vitlök), lime tog jag från min Corona.

Kravmusslorna med vitlök och citrongräs stod det i menyn, ingen grädde eller kokosmjölk…fri gissning då. Jag behövde inte gissa eftersom grädden var ganska reducerad och tjock. Musslorna var well-done och de luktade mycket hav…som gamla musslor. Jag hittade varken citrongräs eller vitlök. Det var generöst med korianderstjälkar över musslorna, en hel kruka skulle jag tippa…och jag åt upp allt. Jag åt upp fast jag mådde illa av havsluften. Skippade vitlöksbrödet.

Johanna åt kycklingsatay med ris som var dränkt med jordnötssås. Hon slutade äta när hon tuggade på en brosk…

Emma och Michaela åt en steak. Beställ en rare/blodig biff om du vill ha medium-rare biff.

Slutsats

Trevlig, bra service, pratglada personal, cool häng MEN maten var…”trying too hard” eller oerfarna unga kockar som lekte lite för mycket med maten. De flesta gillade nog maten här och maten såg trevlig ut. Blåmusslor behövs skrubbas och skrapas mer då det var vita “maskränder” utanpå skalen. bara en sånn grej är viktig och oaptitligt för jag själv kan lägga en timme på att putsa musslorna om de ska ner i en soppa! Har du sett vad som gömmer sig innanför de vita ränderna? Nåt brunt gegge… Gå hit för barhäng och atmosfären eller upptäcka om du är mindre skeptisk och vågar prova något “nytt”.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “På OGBG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge