Igår var det den efterlängtade kräftskivan igång!

Våra barnvakter kom redan kl.17 och det tog lite tid för Tilda att vänja sig. När de kom så hade hon precis vaknat från en 2-timmars tupplur så lite kinkig å storgrät, helt hysteriskt. Sedan började Måns leka med henne å barnvakterna tog över å då ropade hon t.o.m ”hej hejj” när vi sade hejdå. Vi kom 30 min sent till festen men vi började inte äta förrän kl.20 typ. Värdsparet hade sin son hemma men vi andra lyckades fixa barnvakter å kunde ha en nästan barnfri kalas. Pojken var så söt och irrade runt i sin lilla värld så det störde mig inte alls.

Det var trevligt att träffa alla mammor och pappor igen! Det var Påsmällen Emma och Jair, MinbebisJessy med sin man A och vi var 11 personer. Vi gick ihop och beställde 11 kg kräftor och 2,5 kg färska räkor! Här i västkusten är det havskräftor som gäller. Pris person? 300kr. Snackar om frosseri och alla satte i sig så de orkade plus att det blev lite över som husvärden fick behålla. Någon fick för sig att jag skulle ha med hem kräft- och räkskal haha. Nää vi ska till Halmstad idag så någon räkbisque blir det inte plus att 11 pers har sugit mer eller mindre på de små rackarna…

Frossa, frossa, frossa!

image

Här ser vi gravida och snart 2 barnsmamma Minbebis Jessy serverade vin till Påsmällen Emma. Det blev en del snaps för mig och jag var nog den enda mamma som snapsade.

Hallandsfläder smakade mycket bra till kräftorna å jag brukar inte snapsa!

Å hur blev mina hjortron creme brulée?

image

Vi lyckades frakta de till kalaset men de var fortfarande lösa. Så fort vi kom fram så ställde vi puddingarna i frysen. Allting såg bra ut och koncistensen var nästan perfekt. Men efter att jag brände av sockret så hade puddingen smält också å blev lös! Detta var mitt sämsta! Men det smakade bra ändå och alla åt upp, kanske för att vara snäll eller så var det riktig gott trots koncistensen blev som sås. De skulle bara veta vad jag gick igenom.

Creme bruléerna var gjorda på havregrädde och havremjölk och inte grädde i vanliga fall. Jag älskar grädde men nu testade jag göra de med havregrädde för att alla skulke kunna äta.

Varför lär jag mig aldrig, att aldrig göra nåt till en fest om jag inte har testlagat det innan!!!

Vi kom hem 1.20 och våra batnvakter låg på soffan och pyste direkt hem. De såg vetkligen trötta och förstörda ut hehe. Vi är tacksamma för deras goda insatt plus att de ska få kredd för att de fick Tilda att somna kl.22!