Vet du vad BMI är så vet du vad jag tänker på. En kortförklaring, BMI (body mass index) är en uträkning på vad man bör väga eller om man är undervikt alt. övervikt. Det finns appar och träningsappar som räknar ut det när man har angett sin ålder, längd och vikt plus målvikten.

Jag är 152cm och vägde som mest 63kg, det högsta hittils för att inte vara gravid haha. När jag var gravid med Tilda gick jag upp 10kg, från 58kg till 68kg och med Penny gick jag upp 9kg, minns inte min startvikt men slutade längre än 68kg.

63kg… Nu jäklar!

Sedan efter vi fick Penny har jag vägt runt 59-60kg men på kort tid rusade vikten upp kände jag pluffsig. Skulle shoppa kläder men inget satt bra.

När min digitala våg visade 63kg då skrek jag WTF! Vägde mig på svärmors digitala våg, också 63kg. Deprimerad. Kom hem till mamma och vägde mig på en vanlig våg och den visade 60kg! Sade till mamma att vågen måste vara sönder ? När vi kom tillbaka till Halmstad så vägde jag mig igen på svärmors våg igen, 63kg. Aja.. lika bra att dricka ett glas vin till maten varje kväll då när vi var i Halmstad. Dock inte en droppe alkohol hos mina föräldrar förutom lite bubbel hos min väninna när vi grillade. Väl hemma igen så stod vågen på 62kg haha.

Detox & fasta 24h

För mycket av det goda under semestern kan man undra.? Nja, jag vägde ju 62kg innan juli och när det gick över till 63 då blev det bara nej! Då bestämde jag mig att augusti ska jag ta mig och sänka mitt BMI. Vill inte säga banta.

Den 1 augusti började jag med detox och fasta. Började köra som jag gjorde innan med 16:8 då och då dvs sluta äta senast kl. 20 och fastar 16h framåt. Äter den första måltiden kl.12 nästa dag. Sedan mellan kl.12-20 ska jag inte vräka i mig vad som helst under de 8 timmarna. Det blev inte 16h utan jag körde på 24h och endast vatten första dagen. Det var inte heller jättejobbigt utan att jag tänkte att varför inte prova köra 24h när jag ändå gick över 16h.

Inga socker och koffein. Det sägs att koffein främjar fastan och hjälper förbränna. Jag hade inte behovet av att inta koffein och jag har kommit fram att jag tål inte kaffe men jag dricker gärna en iced coffee och det händer sällan. Jag blir stirrig, konstig och inte ett dugg pigg av kaffe.

Dag 2 blev det också nästan 24h och dag 3 närmare 23h. Man kan tycka att det är självsvältning men jag tänkte, munk-diet. Kan thailändska buddistiska munkar äta en gång om dagen (innan kl.12 måste de äta) så varför inte. Det sägs också att människor klarar vara utan mat längre men inte utan vatten. Dag 4 återgick till det normala.

När det var dags att äta under fastan de 3 dagarns åt jag en mindre portion. Jag försökte dricka 2L vatten om dagen och det gick bra i två dagar. Jag är rätt dålig på att dricka vatten i vanliga fall, har en app som påminner mig att dricka. Dag 3 gick mindre bra och kände mig som en zombie och hade huvudvärk förmodligen pga för lite vätska. Tillbringade dock en hel del tid på toa de dagarna… Utrensning. Allt jag åt kändes de gick rak igenom. Nytt in, gammal ut i princip. Gissade på att jag samlade vatten och började tappa.

Sov dålig på kuppen. Vaknar kl.4 varje dag nu i en vecka och är olika pigg i kroppen. Hjärnan är i full fart och vill skriva upp allt jag kan kunde komma på. Kan säga att jag uträttade ärenden på Skatteverket och styrde upp företaget lite mera. Tyckte att jag förtjänade blåbärspaj som Tilda och jag bakade kvällen innan och slarvade i mig en bit till frukost.

Tänkte också inga alkohol eller i allafall minskar på alkoholen under en tid. Det sket sig. Kundd inte dega för barnen och Måns var hemma men just den dagen var Måns också trött. Så istället för att slöa hemma allihopa sig tackade jag ja till en spontan öl-lunch med Johanna på Ölets dag på en måndag ? Mmm…öl till lunch. En öl. Jag var inte törstig och sög på en i säkert 2 timmar. Sedan blev jag kass i kistan av ölet.

En vecka senare… Från 63kg till 60.3!

Aja… Tappade vattenvikten och är tillbaka på 60kg där jag har varit i några år nu. Kommer jag ner till 58kg igen så blir jag glad men ännu gladare 52kg. Jag har en Next klänning som jag köpte för evigheter sedan. Kommer jag in i den då har jag nått målet. Om inte så skyller jag på att de har sytt för smala armar ör mina överarmar har alltid varit för tjocka för den. Kommer jag in i storlek XS/34 igen vore kanon.