Hur många har druckit viner från Österrike? Jag hsr smakat på vita viner från Österrike men jag har aldrig provat deras mousserande viner. Så när jag fick inbjudan för veckan att få komma på vinprovningen med Champagnebaren Forssén & Öberg i samarbete med Austrian Wines m.fl på Unity Jazz, så såklart ville jag gå. Det var ändå drop in och gående provning så inget traditionellt sittande provning. 

Bildkred: @ystrandvik

Vi var fyra stycken som gick dit och tre av oss har ju lite mer eller mindre vinkunskaper. En av oss gillar bara att dricka vin haha! Så det var mycket bra att ha med en som kan bromsa vinnörderi i mig haha! Jag pratar gärna vin med de som också är vinintresserad men att pratar vi med någon som inte alls kan något om vin då vill jag inte heller briljera för det är bara tråkigt att ska verka så duktigt. Sedan är jag ju ganska rostigt efter två barn och fyra år senare men det är klart att jag kan hålla i vinprovningar om någon skulle vilja anlita mig. Jag får väl uppdatera mig helt enkelt 🙂

Gillar du vin och har vilket vin gillar du, om du vill tipsa mig? 🙂

Jessica, jag & Yvonne 🙂 Fab!

Det var 11 olika mousserande viner. Vi pratade så mycket så att vinerna tog slut! Det var tre eller fyra viner som vi inte fick prova men det var vårt eget fel 😉 Vi var nöjda ändå. Det kostade 100 kr och man fick ungefär två tre klunkar i varje glas.


Hoppas att det blir fler tillfällen!