Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Oster Vespa & Strawberry daiquiri

Lästid: 2 min

I söndags var vi hos På smällen-Emma på Lucas 2-års kalas. När alla hade gått så körde vi lite vuxen drinkar hehe. Emma och Jair hade köpt i princip allt jag sade att vi kunde ha till Strawberry Daiquiri. Jag ville också testa Emmas nya Oster Vespa blender som för jag har hört mycket bra om hos flera matbloggare.

Emmas sambo Jair och jag körde frysta jordgubbar och is i deras Oster Vespan. Och Jair tryckte och tryckte på knapparna. Jag vet inte vilka knappar han tryckte på. Motorn lät i alla fall jättestark, högljud var den också som många blender kan vara MEN jag tyckte att det köras några extra varv för det var fortfarande isklumpar efter att vi körde som “vanligt”. Den tog inte is och stora frysta frukter så bra. Det blev i alla fall drinkar tillslut 🙂

Jag har en gammal Krups i plast som jag har fått ärva av en vän som skulle flytta utomlands. Den har jag nu haft i 10 år och funkar fortfarande bra. Jag kör allt i den, kanske för att den är gammal och jag har inget att förlora. Det var en sommar jag körde jättemycket strawberry daiquiri och den höll galant.

image

Oster Vespa Strawberry Daiquiri!

Oster Vespa är en monster-maskin men verkar dyr och inte riktig klarade av testet. Vi kikar på en ny blender men denna är stor och skulle inte få plats hos oss.

image

Hittade de allra första bilder jag lade upp på Instagram för 150 veckor sedan hehe och bland de var mina Strawberry daiquiri med Captain Morgan gold, cointreu och vitchoklad!

Recept? Javisst! Mycket lätt!

EN drink

 • En näve alt 8-12st Jordgubbar (gärna frysta, så slipper du is och att drinken bli vattnig)
 • 4-6 cl Captain Morgan Gold
 • 2 cl Cointreau
 • 2 cl saft av citron/lime
 • 1 msk Florsocker (efter tycke alt. sockerlag
 • Mynta (garnering)
 • Vitchoklad, rivna

Mixa allt utom mynta och vitchoklad!

#blogg100-47

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge