I söndags var vi hos Emma på Lucas 2-års kalas. När alla hade gått så körde vi lite vuxen drinkar hehe. Emma och Jair hade köpt i princip allt jag sade att vi kunde ha till Strawberry Daiquiri. Jag ville också testa Emmas nya Oster Vespa blender som hon fick vad företaget för att testa. Jag har hört mycket bra om blendern hos flera matbloggare.

Emmas sambo Jair och jag körde frysta jordgubbar och is i deras Oster Vespan. Och Jair tryckte och tryckte på knapparna. Jag vet inte vilka knappar han tryckte på. Motorn lät i alla fall jättestark, högljud var den också som många blender kan vara MEN jag tyckte att det köras några extra varv för det var fortfarande isklumpar efter att vi körde som ”vanligt”. Den tog inte is och stora frysta frukter så bra. Det blev i alla fall drinkar tillslut 🙂

Jag har en gammal Krups i plast som jag har fått ärva av en vän som skulle flytta utomlands. Den har jag nu haft i 10 år och funkar fortfarande bra. Jag kör allt i den, kanske för att den är gammal och jag har inget att förlora. Det var en sommar jag körde jättemycket strawberry daiquiri och den höll galant.

image

Oster Vespa Strawberry Daiquiri!

Oster Vespa är en monster-maskin men verkar dyr och inte riktig klarade av testet. Vi kikar på en ny blender men denna är stor och skulle inte få plats hos oss.

image

Hittade de allra första bilder jag lade upp på Instagram för 150 veckor sedan hehe och bland de var mina Strawberry daiquiri med Captain Morgan gold, cointreu och vitchoklad!

Recept? Javisst! Mycket lätt!

Strawberry Daiquiri

  • En näve alt 8-12st Jordgubbar (gärna frysta, så slipper du is och att drinken bli vattnig)
  • 4-6 cl Captain Morgan Gold
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl saft av citron/lime
  • 1 msk Florsocker (efter tycke alt. sockerlag
  • Mynta (garnering)
  • Vitchoklad, rivna

Mixa allt utom mynta och vitchoklad, de garnerar du med som på bilden.