Okategoriserade

Orolig bebis

Prim verkar har svårt att komma till ro när hon ska somna! Igår satt jag och ammade henne mesta av tiden för hon ville det. Hon var som ett vilddjur vid brösten och mejade in ansiktet och lekte med bröstvårtorna. Hon flaxade med armarna och sparkade och spände benen samtidig. Hon var gnällig och inte alls nöjd. Mina bröst blev jättemjuka och slappa för de hann inte producera mjölk så fort som hon ville men sedan när hon väl har drivit utmjölken så sprutade det ju överallt för hon hann inte svälja. Så här höll det på hela eftermiddag och natt! Jag fick låsa hennes armar och ben så att hon inte skulle störa sig själv så att hon kunde somna. Hon tar inte heller napp och jag har blivit hennes napp, precis som med Tilda. Trött morsa. 

Är det nån mer som har det så här? 

4 thoughts on “Orolig bebis

 1. Känner exakt igen det. Inte varje eftermiddag och natt men det har hänt några gånger under senaste veckan. Funderar på om det har med utvecklingssprång eller tillväxtperioder att göra så att hon kanske vill öka upp mjölkproduktionen. Eller bara är orolig och vill ha närhet…

  Min J tar inte heller napp helst men jag försöker peta dit den när brösten måste få vila en stund och bär runt henne samtidigt. Då har hon faktiskt somnat efter en stund.

  1. Det är inte varje dag/natt hon gör så men när hon väl gör det så blir hon själv lite trött på sitt beteende tror jag för hon brukar pusta ut då och då. Det är inte heller att hon får kramper men hon spänner sig så mycket.

   1. Ja, har haft en sån kväll här men det verkar bero på magont för kom ut en del gaser innan hon somnade

    1. Hon gjorde så ikväll igen och sög och sög och hade sig. Googlade och på Familjeliv diskuterade exakt samma grej, det verkar vanligt för nyfödd och upp till nån månad och mest vid amning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge