Här kommer ett till önskeinlägg och det är från Marie. Tack “Marie Alvas mamma” 😊

“Jag tycker om att läsa om Tilda eftersom jag har en dotter i samma ålder. Jag tycker det skulle vara roligt om du vill berätta om vad Tilda helst leker med för leksaker nu. Gillar hon tex dockor?”

Tilda är ganska bortskämd för det första, det måste jag säga. Själv klart vill vi ge henne allt i världen men när hon inte är snäll mot sina leksaker och slänger iväg de när det inte passar henne så blir man ju arg själv och sedan hotar med att det inte blir flera leksaker…yeah right. 

Tilda gillar HÅRDA LEKSAKER! 

  

Tomcat docka. Hon har en kopia från Thailand som en vän till mig köpte till henne. Den kunde härma vad man säger precis som med appen i Ipad. Vet inte om en äkta Tomcat är mjukare. Den här klarade sig i säkert 5 min och sedan tappade den talförmågan efter att hon slängde runt den. Den har hon haft i säkert 2 år nu och den är hennes favoritleksak som hon även kallar för “Bebis”. Hon kan sova med den och bädda in den i min bakpotatispåse för värmning i micron. Hon byter blöjor på den genom att lägga ut massor med våtservetter på den, bära runt den i hennes en babyfilt och i famnen som om den vore en bebis och så pussar hon på den. Hon skjutsar runt den i sin gåvagn och den får vara med på matbordet och tittar på när hon äter, ibland matar hon den.

  
“Lasse” docka. Jag tror det var Måns som döpte den här flick-dockan till Lasse om det inte var Tilda själv. Den har hon också fått av mormor för över ett år sedan. “Lasse” kan prata men vi har tagit ut den lilla dosan med högtalaren som ska sitta i ryggen på den. Det är lite läskigt när den börjar skratta lite random hahaha! Lasse har oftast inga kläder på sig… Tilda leker med den till och från och oftast tillsammans med “Bebis”.

  
Elsa docka. Den senaste bland dockorna som hon fick i julklapp av mormor. Den är i alla fall en äkta Disney och hon är fortfarande inte superintresserad. Hon gillar filmen och musiken men dockan nja…i början visst men hon blir mest arg på den på nåt sätt. Än så länge har hon inte klätt av den men Elsas hår har jag fått kamma och fixa till många gånger. Hon är som sagt inte snäll mot Elsa.

  
Gåvagnen. Den leker hon fortfarande ofta med och köra runt sina saker och “vänner”

  
Stiga Racer 3-hjuling. Den kör hon också mycket och skjutsa runt grejer med men hon har inte lärt sig trampa i takt och cykla ännu.

  
“Bom-bom geten” skuttar hon gärna runt med 😊

  
Mini-piano fick hon av sina fastea i julklapp 2014 och den är hon på då och då.

  
Ballonger! De får hon inte nog av och helst vill hon ha hela sovrummet full med ballonger som hon har sett på Youtube.

  
Klacksandaler. De har hon tagit fram nu när hon kan ha och gå runt i. De låter så mycket bara…klick klack klick klack. 

  
Så såg hon ut för inte så länge sen en morgon med sandaler på ☺️

  
Gossedjur. De var överallt i förra lägenheten och nu är de samlade hehe. De större nallar som inte gick att hänga upp har hon i sängen.

  
Pärlor, “levande sand” och PlayDoh leker hon mycket ofta med.

  

Puzzel… Hon har lagt de själv idag, helt ärligt!

  

Duplo. Det senaste tillskottet farmor har köpt och hon vill gärna att jag är med och bygger, helst efter bilder på kartongen. 

  
Böcker! Hon älskar att bläddra i böckerna och typ tvingar oss att “prata”…högläsning alltså. Fast vi brukar inte hinna läsa så mycket för hon måste kommentera allting haha…

  Och under hennes säng i sänglådorna har jag organiserat de små leksaker så här typ i olika kategorier och kanske en gång i veckan får jag sortera upp de igen…

  “Grodan” CloudB nattlampan med musik. Den har hon gärna nära sig i sängen och hon kan sätta på ljus och musik själv men höja eller sänka volymen brukar vara lite problem och oftast vill hon ha högre volym. Den är ganska rogivande.

  
Och det sista är nog mini-köket som hon har längtat efter. Det här med barn som gärna vill har likadana leksaker dom sina kompisar. Hon ville ha Lucas röda mini-kök och så fick hon en större men vit så var hon till en början inte jättepå att leka med den. Nu har hon vant sig och verkar gilla den mer. Hon ville leka kök med pappa igår och bjöd honom på “mat” och frågase “pappa vill du ha kaffe???” hehe. (Film på Instagram när hon lekte kök idag och pratade om “kyckling” kan ni se här 😊)

Hon ska få lite köksleksaker till sin födelsedag men sedan har jag i te tänkt så mycket på vad hon mer ska få. Bortskämd är hon redan och hon vill ha typ allt hon pekar på. I slutändan så är det pussel och Playdoh som hon gillar bäst…när vi måste tjata på henne att städa efter sig! 

  
Det sista som hon inte kan vara utan är nog hennes IPAD, äpplet faller inte långt från trädet 😉 (Bild på Tilda när hon tittade på sig själv när hon var 1 mån.)