Då är det dags för ett önskeinlägg och frågan lyder så här 😊

– Om ni gjort några förberedelser för första barnet kring hur de ska träffas första gången, hur ni tänker att hon ska få vara med i vardagen, få uppmärksamhet och sånt. – från Jenny

Jag kan först svara att JAG tänker och Måns tänker inte särskilt mycket, inte vad jag vet i alla fall och han har nog inte funderat så mycket och mest köra på vad jag säger hehe.

Hur vi har förberett Tilda?
Vi har pratat mycket om/med ”magen” och sagt att det är ”bebis” därinne. I början förstod hon nog inte att det bor en bebis i magen men hon vet ju hur en riktig bebis ser ut, att den är liten, gråter och man måste byta blöjor på den plus att den måste dricka ”nom”. 

Jag beställde boken ”Busiga Bebben. Lyft på fliken” som jag hade sett innan i en bokaffär men sedan glömde bort. Sedan blev det en påminnelse när Emma hade köpt till Lucas, så det var själv klart Tilda ska också ha. Hon älskar böcker och boken blev en succé för under en vecka ville hon bara titta och bläddra i den och lyft på flikarna. Tror att hon fick mer förståelse efter det. Sedan har hon klappat och känt på magen och sjungit oftare för magen, lyft upp min tröja och pussat lite spontan också.

Första möten?
Jodå, det undrar jag också hur det kommer att gå. Efter vad min mamma hade berättat hur JAG reagerade när brorsan kom till världen och typ blev stum eller hade svårt att acceptera honom så har jag funderat. Sedan är det ju skillnad på mig som var 1,5 år och Tilda är snart 3 år! Det kommer väl alltid att finnas en syskon-rivalitet? 

Tilda kommer säkert vara bossig, trotsig, söker mer uppmärksamhet och listan kan bli lång som många säkert redan vet men det behöver ju inte vara, det kan också bli tvärtom. Hon kanske lär sig vara mer försiktig, ansvarig och kärleksfull. Hon tror i alla fall att hon kommer få en egen bebis! Hon ska få vara med och ta hand om bebisen precis som i köket när vi lagar mat. Just nu vill hon vara med på allting och säger gärna ” jag vill också vara med jööö”. 

Hon var riktig intresserad av lilla kusinen Berra när han var 2-3 månader då vi hälsade på i Mora. Hon ville gunga honom och var nyfiken på hur han skulle reagera om hon gungade lite fortare… 😉 Hon var närgång, ville pussas, ville ha hans leksaker men vi påminde henne att ”det är för bebisar” och då kunde hon ge med sig…efter en stund. I hennes värld just nu är ”Tildas!”. 

Jag funderar så klart på HUR första möten skulle vara men vi har ändå kunnat pratat vett med henne om många saker så det ska nog inte vara problem, tror jag. 

Vardagen med Tilda och bebisen?
Måns kommer ju vara med när bebben har kommit och tar de första 10 dagarna som pappor/partner får ta. Sedan kommer jag vara själv med Tilda och bebben fram tills Måns tar föräldraledighet från 1 april som han själv fick planera. Då har jag tänkt att han ska få knyta kontakt med Tilda och umgås med henne mer. Tilda kommer ändå få gå på förskolan 15 tim/vecka och det är tis-tors kl. 9-14. Så den biten kan Måns få ta med lämning och hämtning. 

Vi fick ett erbjudande av mina föräldrar att låta Tilda åka med de i en månad till Thailand i mitten av april. Tanken var god från min mamma men Tilda skulle nog känna sig undanknuffad om hon åker och hon är inte heller blöjfri eller 100% vällingfri men det kan min mamma säkert fixa att hon blir det. Det får helt enkelt bli en annan gång eftersom de första tiden som familj är viktigast. Annars lockar det så klart att hela familj åker någonstans en längre tid igen. 

Jag kommer så klart uppdatera er så fortsättningen kommer om hur det går 😊 men frågar gärna och fler önskeinlägg är välkomna!