Det här med “nu nu nu” och trots… suck! 

Tilda ville leka med Playdoh före maten och envisades med “jag vill inte ha mat, jag vill ha Playdoh”. Mitt i min matlagning och tjat så frågade Måns Tilda om de skulle göra bananglass. Då vände det direkt. 

Hon ville hoppa upp på köksbänken och “jag vill ockshå vara meeed!!!”. Tilda satt först med båda händerna för öronen när pappa tog fram stavmixern och Tilda sa “det låter mycket, Tilda får ont i öronen”. Då fick hon ha sin hörselskydd hehe. 

 Det är mycket som hon vill och inte vill och hon kan verkligen vara envis den här lilla raggaren! 
Måns har i alla fall lärt sig köra med omvänd psykologin… Innan allt detta så ville hon inte byta blöja och envisades med “det är inte din tur, det är mammas tuuuur!!!” Och Måns drev verkligen Tilda till vansinne genom att säga “det är pappas tur! Det är ju aldrig pappas tur!” flera gånger om och om igen. Då blev det allting “mammas tur” som hon vill att jag ska göra för henne. Pappa fick inte. 

Sedan kastade Måns ur sig “det är mammas tur, pappa vill inte”. Tror han hann säga det upprepande 3 gånger och hon svarade med “NEJ DET ÄR PAPPAS TUR! Inte mammaa!!!” 😂😂😂 Det vände fort ja. 

Och sedan resten av kvällen hängde hon med pappa och bossade lite gullig t ex “pappa pappa kom! Ska vi gå lägga oss!? Tilda måste ha pyjamas. Tilda är kissnödig. Kissa potta. Borsta tänderna. Pappa gör nom (=välling). 

Och så var de två i vår stora säng och hängde med ipad… Vad gjorde mamma? Fick lite lugn och ro med att uppdatera min almanacka och mailade hehe.