Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Om sponsrat inlägg, reklam & samarbete

Lästid: 3 min

Jag förstår att det kan vara irriterande att se reklam och olika sponsrade inlägg i min blogg men de reklamen eller bannern som kommer upp är ingenting jag kan påverka då det är bloggportalen som styr. De borde egentligen betala mig för att jag bloggar hos de och de använder min blogg som reklamplats…

På senare tid, om ni har märkt, så har jag märkt ut de inläggen som är ett sponsrat inlägg eller samarbete med företag. Jag hoppas ändå att ni vill läsa de då jag skriver inget som jag inte står för eller uppmanar inte någon att köpa något. Skriver jag om en produkt som jag gillar som ingen har sponsrat mig så är det väl bara bra för det företaget. Men om ett företag kontaktar mig som flertal har nu gjort under Juletider så har jag faktiskt tackat nej till flera. Det var t ex “hej, jag kan gästblogga hos dig och tipsa dina läsare om ett toppen recept till julskinkan”. Det var en svensk från ett pr-företag i London. Jag kontrade med hon jobbar på ett pr-byrå för sin kund och att jag skriver mina recept själv! Det var inget snack om vad jag vinner på det. Visst kunde jag kontra med att jag skulle fakturera (har aldrig fakturerat företag) och de får skriva i  min blogg.

Då hade jag sålt min själ och mitt varumärke. Bloggen skulle bli opersonlig och snackar om att förstöra sin blogg. En annan frågade mig om att skriva nåt och bara länka nånstans till en spelsajt med Euro…nånting. Nej tack. Jag skulle säkert kunna slänga upp nåt som “vore kul att vinna pengar…och här på Euro…”.

image

Nu har jag bloggat i exakt två år och började på Minbebis. Bloggen startades dec 2013 och när vi kom hem från 3 månaders resa i Thailand i slutet av mars 2014 så rullade det på med ett och annat samarbete. Jag blev självklart glad över att företag kontaktade just mig. Jag tackade ja till allting då och det var mindre samarbeten som t ex produkttester.

Jag frågade själv efter samarbeten hos olika företag men jag fick mest nej. Det är såklart lite snopet när jag tycker att jag gör att bra jobb med t ex om mat och recept jag vill förmedla och försöker bli bättre på att fotografera. Men ingen ville sponsra mig och sedan poppade produkten jag frågade om hos mina bloggkollegor. Surt ja. Vissa bloggar inte ens om mat men blev tillfrågad istället “vill du testa produkten?” Typ så ja. Allting är inte glam och gratis. Det företaget bad mig komma tillbaka om ett år med 50 asiatiska matrecept, som de sedan kan använda! Ni hör. Nej jag är inte bitter. Jag blev förbannad och mailade företaget vad jag tänkte. Det kommer i alla fall inte bli något samarbete med de nu fy fy på dem!

Många bloggare är nog också rädda för att inte få samarbete om de inte skriver bara positiva saker. Är det en produktrecension så är det ju på både plus och minus. Många bloggare sponsrade sönder sin blogg eller när de får ett samarbete med t ex ett stort flretag med barnprodukter så blir de giriga och plockar på sig allt.

Jag skriver precis som jag vill och vad jag vill i min blogg. Jag tar inte in någon sponsor mer än cad jag hinner eller klarar av att blogga om. Jag skriver ut också om det är ett sponsrat inlägg och samarbete med något företag. Alla bloggare gör inte det. Men det blir nog ändringar på nu.

Konsumentverket hur kommit ut med “Vägledning om marknadsföring i bloggar och andra sociala medier” för just bloggare! Den såg jag förra veckan och det var inget nytt för mig. Vissa punkter är lite löjliga som att man ska vara övertydlig genom att highlighta rubriken med bakgrundsfärg för texten “REKLAM” eller “SPONSRAT INLÄGG”. Det går inte heller att göra i min blogg då det är begränsat vad vi på Loppi kan göra.

Det är många unga som säkert inte förstår eller är osäkra på vad lagen säger. KO säger inte att man inte får tjäna pengar på sin blogg eller i någon kanal i sociala medier men det är bra att man läser på och inte strunta i lagen. Detta skapar även trovärdighet för sitt varumärke.  

image

Nu när det Juletider och det kryllar om tävlingar på t ex Instagram så har jag sett hos flera tävlingshållare som inte har läst på lotterilagen t ex “tagga en vän = 1 lott”. Det är förstått inte tillåtet och även det blir en lottdragning så har man gjort det tydligt för Farbror Blå och skjutit sig själv i foten.

Min blogg är om familjeliv, Tilda, mat och annat skoj som jag vill dela med mig. Det är superkul att ni vill läsa och följa mig. Stort tack till er och hoppas att ni vill fortsätta hänga hos mig. 

Till företag: ni är välkomna att kontakta mig för ett samarbete men jag garanterar inte att jag kommer skriva som ni vill.

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer om “Om sponsrat inlägg, reklam & samarbete

 1. Bra att du sätter ner foten och säger ifrån. Och bra att du skriver det du vill och inte det ngn annan vill! Bra för dig! 🙂

 2. Bra skrivet!! 🙂 Gillar att du är så rak med vad du tycker! Inget rosa fluff här inte 😉 Du vet att jag gillar dig! :-*

 3. Så himla bra skrivet!!!! Heja dig!
  Jag har tyvärr fått intrycket att många bloggare på på just Loppi inte vet vadzson gäller och blir giriga nör företag kontaktar dem för samarbete.
  Jag har läst din blogg litegrann och har kommit fram till stt du är ett av få undantag här, vilket känns att du verkar mer trovärdig.
  Har sett ur mkt. utlottningar o annat som helst i juletider hos bloggare o de verkar ha noll koll på vad som gäller….
  Detsamma gäller alla dessa bloggträffar, många bloggare som anordnar detta tycker att man ska ha minst 300 följare på instagram plus mängder av besökare på sin blogg för att ens ha chans att få vara med i utlottningen av den otroligt åtråvärda platsen på bloggträffen, nu va jsg lite ironisk, men visst är det väl lite så?!
  Tummen upp för dig, önskar fler “större” bloggare resonerade så här!
  Kramar!

  1. Hej Nazima! Tack! Det var skönt att höra! 🙂
   Jag är ingen storbloggare så det väller inte samarbeten över mig. Ju fler läsare bloggarna har så får de fler samarbete nästan per automatik. Vissa företag är mer kräsna än andra och kräver t ex ensamrätt för att synas. Man stöter på mer eller mindre absurda förslag och företag. Då gäller det att spela sina kort rätt från början.

   När det kommer till bloggevent och bloggträffar så är det inte lätt att ordna eller får ihop det. Det är som att ha ett extra jobb och måste sälja in konceptet. De gäster man väljer behöver bara komma och gotta sig som många tror. Företag vill veta vilka som kommer innan de tar ställning. Från en arrangörs perspektiv så vill man att bloggarna är aktiva och hoppas på att de vill blogga om eventet och produkterna de får med sig hem. Det gäller också att inte acceptera vilket företag som helst. Vissa vill synas men vill inte bidra med något och skickar bara små varuprover. Man får deala mycket. Vissa som anordnar event bjuder ändå in de de känner även om man ska anmäla sig… Detta kan vara ett ämne för sig och diskutera länge om just bloggevent. Jag har jobbat med event men bloggevent är en egen värld i sig. Helst ska allting vara gratis och det blir något vinn-vinn för alla parter. Så jag förstår att många “små” bloggare blir sura om de inte har en chans att komma med men det är precis som allt annat, att man visar vad man går för och vara aktiv…och har båda fötterna på jorden. Många som har blivit stora har också tappat fotfästet

   Bloggvärlden är också falsk om man träffar fel människor. Jag är inte ung längre och började blogga för 2 år sedan så jag har inte mycket att förlora och går inte över lik för att bli något vill säga. Själv har jag också tabbat mig när jag hade en stor tävling även jag försökte göra rätt från början. Man lär sig på vägen. Nu håller jag det enkelt när det är tävlingar.

   Kram till dig!

   1. Tack för återkoppling!

    Det är verkligen så som du beskriver det. Jag har ochså förstått att flera av de bloggare som anordnar event gärna väljer ut vänner som inte bloggar som gäster, men då tappar det ju betydelsen lite, alltså att då är det ju inget renodlat bloggevent utan att bloggaren ser sin chans att kunna bjuda vänner på en trevlig kväll, när det hade funnits riktiga bloggare som gärna kommit och som gärna bloggat om eventet och vad de fick i goodibagsen….
    Sådant är så trist, och visst är bloggvärlden riktigt falsk ibland…
    Tycker många stora bloggare inte är trovärdiga för fem öre då de bara har massa sponsrade inlägg, då tröttnar man på att gå in o läsa där trots att man egentligen gillar bloggen….
    Jag är heller inte ung längre ,började blogga redan -07 när min äldsta var bebis och har sedan dess bytt bloggplattform och bloggar på nuvarande sedan 2009, så jag har helelr inte mycket att förlora.

    Kram på dig
    Jag har dock haft turen att träffa två vänner för livet tack vare mitt bloggande.

    1. Alla bloggare kan anordnar ett bloggevent men vilka man bjuder in spelar roll och vad är syftet med eventet såklart. Ju fler och större sponsorer det är så avgör urvalet av bloggare rätt mycket. De bloggevent jag har varit på så är de flesta aktiva. Men har man en blogg och inte bloggat nåt på en månad så blir det lite svårt att komma med på event. Så här i Göteborg är det lätt att man ser samma människor på samma event, i alla fall i mitt kategori som mammabloggare. Och så fort det är event så tappar man läsarstatistik lite då det inte direkt berör läsarna, det är vad jag tror och sett själv.

 4. Såhär är det: lotteri är tillåtet om man har fått tillstånd, men det finns många som skiter i att fråga. Det får inte heta tävling om man inte på något sätt ska prestera, till exempel svara på frågor.

  1. Sant 🙂 Jag var inte tydlig där. Det är tillåtet men jag menade att det är inte tillåtet att ha tävlingar så som många gör eftersom det ska basera på “prestation”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge