Grattis alla pappor på farsdag! GRATTIS PAPPA TAUNO!

Å eftersom farsdag var igår så det är högtid att jag skriver lite om mina tre pappor.

Nr.1 är Pappa Tauno som fick ta rollen som platspappa till mig och min bror, jag var 11 år och brorsan var 9 när vi kom till Sverige. Han gjorde så gott han kunde utan att veta hur han skulle hantera oss tonåringar på 90-talet. Vi barn fick inte allt vi pekade på men nästan. Och det var sorgligt att mamma och han fick inga egna barn pga utomkvedshavandeskap 2gånger vad jag vet. Så lillbrorsan och jag ändrade vårt thaiefternamn till mina föräldrars efternamn HALONEN (å vi är minnsan släkt med Tarja Halonen på låååångvägar, min faster är ganska lik Tarja hehe).

Pappa och Tilda, sommar 2013

image

 

Jag har en till pappa…och jag vill baka in extra mamma också. Mina svärföräldrar Bengt och Christina. Från dag 1 välkomnade de mig in i familjen. Utan att känna mig väl fick jag följa med på resan till Rom och firade Bengts 60-årsdag med alla 4 barnen, bara efter 2 gånger vi träffades. Jag firade Nyår ihop med de efter första gången vi sågs då Måns presenterade mig för dem. Vårt första nyår tillsammans intog jag deras kök och lagade en nyårssupé för 30 pers i deras hus. Sedan blev det fler matfester och resor tillsamnans till Barcelona, 1v Medelhavskryssning och 1v kryssnings runt Östersjön å till St.Petersburg då Måns och jag berättade att vi var med barn å sett antal Jul tillsammans i stugan i Funäsdalen. Bortsett från alla resor så är jag mycket tacksam för de 9 åren jag har tillbringat med Bengt och Christina. De har även ändrat min syn på svenskar men framför allt hur besväriga svenska svärföräldrar kan vara. Det kan vi ta en annan gång annat inlägg….

Stolta å glada Svärisar med Tilda, 2 dagar gammal.

image

 

Sista pappa är så klart min biologiska pappa i Thailand. Mina föräldrar skillde strax efter brorsan föddes. Min så kallade pappa har aldrig funnits i mitt liv, i alla fall inte för oss barn. Jag kan räkna hur många gånger vi träffades och jag minns när och var vi sågs vill säga. Han var aldrig där och mamma sa att han var och jobbade i Saudiarabien fast han satt i finkan för ett å annat brott. Mest för förfalskning… Inte dödat nån eller nåt. Han hade universitetsutbildning och smart men kunde inte låta bli göra olagligasaker. Varje gång jag är i Thailand ville jag leta upp honom men jag vet inte vad jag vill ha utav det. Sist så fick jag höra av min granne som kör taxi att han hade sett min pappa men nån kvinna å barn. Sist jag såg honom var jag 11 precis innan vi skulle åka till Sverige å då kom han med en kvinna på hans motorcykel men gasade iväg fort som attans när han såg min mamma komma. En stor man på 180 cm, rädd för sin exfru… Jag är bara nyfiken på om han lever å det gör han ju men ändå hoppad på att han inte var sjuk eller handikapad eller nåt. För jag vet inte hur jag skulle reagera men förmodligen skulle vilja hjälpa. Släkt och vänner har avrådit mig att inte gräva i honom mer. Jag nöjde mig med att nån hade sett honom.

Måns ska också få en grattis! Att han har stått ut med mig i 9 år och det roliga är att vi kommer aldrig ihåg vilken dag i slutet av oktober vi ska fira oss. Å han har aldrig varit bättre på thailändska som nu! Tilda lär honom 🙂

Kram till er och mycket kärlek till er tillbaka!