Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ok att ett friskt barn går i förskolan när ett sjukt barn är hemma?

Lästid: 1 min

Så trött på att barnen är sjuka! Tilda var hemma i 1,5 vecka och igår vaknade Prim snorig, lät krasslig i halsen och gnällig (som alltid när jag inte är i närheten när hon vaknar). Inatt hotade Prim lite mer och Tilda sitter och småhostar vid frukostbordet. Men hon vill till förskolan och vill gärna spöka ut sig för det är Halooween-tider enl henne. Vi föräldrar går runt och nyser ä. Suck. 

Tilda är en fena på att pärla men igår berättade hon att hon ska bli ”pizza-görare” och har en egen pizzarestaurang ??

De avlöste varandra och jag blir tokig. Inte mycket att göra åt. Hon är i alla fall glad och vill alltid äta plus att hon tycker såklart att allting är hennes genom att ropa ”MIN, miiiin, min!”. Hon härmar väldig mycket också i tal och vill upprepa vad jag eller Tilda säger. Sedan tänkte jag, hur är det med förskolan när den ena syskon är sjuk och den andra går i förskolan. Måste Tilda alltid stanna hemma eller bli hämtad tidigare? 

Jag googlade och hittade till olika diskussionstrådar på Familjeliv och Libero. Det verkar vara olika från kommun till kommun. Jag har aldrig frågat förskolan och tyckte att det var kanske inte mer än rätt att hålla båda barnen hemma. Det är redan jobbigt med ett gnälligt och sjukt barn och ska försöka skicka den andra till förskolan. 

Så skönt när Tildas förskola svarade så här: Hej! Är Tilda frisk och orkar verksamheten så är hon hjärtligt välkommen.”

Är det ok tycker du, att skicka ett friskt barn eller när de är snoriga/hostiga till förskolan när man har ett yngre/äldre sjukt barn hemma?

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Ok att ett friskt barn går i förskolan när ett sjukt barn är hemma?

 1. Jo, men det tycker jag. Det kan ju vara skönt för det friska barnet att komma iväg lite o träffa kompisar om syskonet måste vara hemma och vara sjuk. Sen beror det ju lite på om det är förkylning eller magsjuka (magsjuka så håller jag syskon hemma även om de ej har symtom för det år ju så smittsamt) men om sjuka syskonet är förkylt o det friska är piggt o feberfritt så får det gå till förskolan. Man får ju göra en bedömning av ork och smittorisk från gång till gång. Hoppas ni kryar på er och återfår energin!!!
  Jennyjenny.se recently posted…Bygga nätverk och att finnas i ett sammanhangMy Profile

  1. Ja de turas om att bli sjuka. Tilda har alltid fått vara hemma för jag själv kan tycka att vissa barn som hostade och snorade som jag har sett svara vara på förskolan då Tilda kan blir sjuk. Så när båda barnen är hemma så klättrar de bokstavligen på väggar och soffan. Men det är bra att vi har öppna dialoger med förskolan ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge