Så trött på att barnen är sjuka! Tilda var hemma i 1,5 vecka och igår vaknade Prim snorig, lät krasslig i halsen och gnällig (som alltid när jag inte är i närheten när hon vaknar). Inatt hotade Prim lite mer och Tilda sitter och småhostar vid frukostbordet. Men hon vill till förskolan och vill gärna spöka ut sig för det är Halooween-tider enl henne. Vi föräldrar går runt och nyser ä. Suck. 

Tilda är en fena på att pärla men igår berättade hon att hon ska bli ”pizza-görare” och har en egen pizzarestaurang ??


De avlöste varandra och jag blir tokig. Inte mycket att göra åt. Hon är i alla fall glad och vill alltid äta plus att hon tycker såklart att allting är hennes genom att ropa ”MIN, miiiin, min!”. Hon härmar väldig mycket också i tal och vill upprepa vad jag eller Tilda säger. Sedan tänkte jag, hur är det med förskolan när den ena syskon är sjuk och den andra går i förskolan. Måste Tilda alltid stanna hemma eller bli hämtad tidigare? 

Jag googlade och hittade till olika diskussionstrådar på Familjeliv och Libero. Det verkar vara olika från kommun till kommun. Jag har aldrig frågat förskolan och tyckte att det var kanske inte mer än rätt att hålla båda barnen hemma. Det är redan jobbigt med ett gnälligt och sjukt barn och ska försöka skicka den andra till förskolan. 

Så skönt när Tildas förskola svarade så här: Hej! Är Tilda frisk och orkar verksamheten så är hon hjärtligt välkommen.”

Är det ok tycker du, att skicka ett friskt barn eller när de är snoriga/hostiga till förskolan när man har ett yngre/äldre sjukt barn hemma?