Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Oartig att fota mat på restaurang? 

Lästid: 2 min

Vad tycker du när någon drar fram mobilen/kameran och fotar maten på en restaurang? Är det störande? Är det “jag kan men inte du-grej”? Jag stör mig inte och det är kanske för att jag gör sånn men när jag gör det så blir det lite av irritationsmoment för andra?

Printscreen från Mitt Kök, klicka på bilden för att komma till artikeln.

Jag älskar att se matbilder, för inspiration och tycker att det är kul att se vad andra äter. Jag kan inte heller påstå att jag är duktig på att fotografera mat men gör det gärna hemma eller på restaurang (och min bordspartners mat hehe). Sist jag besökte en restaurang var det en middag med ett gäng bloggare på Lipp efter ett beauty event. Då kan du tänka dig… När maten kom, då drog nästan alla fram sin kamera och började klick klick klick… Jag vänder gärna runt tallriken för att få matbilder i olika vinklar. Jag var inne i mitt… tills jag tittade upp och över till borden omkring oss. Många hade blickar mot oss. Och jag fortsatte likväl som de andra och fotograferade min mat…och mina närmaste grannars mat. VARFÖR LIKSOM? ? Vad gjorde jag med bilderna sen? Jo, jag fick väl 10 bilder på varje sak men lade upp kanske en av varje… förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Jag tycker att det är jättekul med matbilder. Det är inte alltid att maten smakar så god som den ser ut på tallriken, ibland är uppläggningen inte heller att hurra för men går jag på en fin/bra restaurang så vill jag föreviga maten… och kanske kommer ihåg att det var inte värt det priset haha. Ja men du förstår min poäng.

Här hemma så irriterade Måns sig i 10 års tid när maten var varm men ingen fick hugga in förrän jag skulle plåta klart. Nu gör jag en liten portion bara för att plåta eller ger Måns och barnen först eller så får det bli en “actionbild” med händer och småfingrar på maten dvs det får bli som det bli. Jag försöker ha pli på mig själv när jag är ute och äter, och endast ta max 3 bilder på en maträtt. Det blir som en utmaning eller sport i det. Tilda har faktiskt sagt “mamma ska du inte en en bild först?”.


Jag tycker inte att det är jobbigt eller fel att ta bilder på maten när man kan ta en bild på middagsgäster. Är det inte samma sak? Men visst kan det bli jobbigt när någon blir för överdrivet men när man är med ett gäng bloggare så är det i alla fall inga konstigheter att ALLA skulle klicka med sina kameror haha!

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Oartig att fota mat på restaurang? 

 1. Man fotar väl vad man vill tänker jag. Jag tycker inte det är strörsamt,hehe. Men att andra runt om skall tycka det verkar ju så konstigt.haha!

 2. Nope, det är mer störande att folk har videosamtal mitt under maten vill man slippa foto på resturang kan man gå till snabbmatsrestauranger eller äta hemma. Problemet löst
  My recently posted…Allevo 50% MalmöMy Profile

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge