Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Nyårsplanering & mat

Lästid: 2 min

I år ska vi firar nyår i Göteborg. Sist vi gjorde det så var det i vår nya lägenhet då vi flyttade in dec 2012 och sedan var vi i Thailand och här hos mina föräldrar. Men i år blir det ett barnvänligt nyårsfirande med Emma & familj. Vill någon gärna fira med oss så finns det platser 😊 MEN det är bra att man har barn. Det blir förmodligen hemma hos oss. 

Maten på nyår brukar vara höjdpunkten hos de flesta. Många gånger har Måns och jag kört typ catering dvs vi fixade maten och fraktat till festen men nu blir det slut på sånt. Man kan ju undra varför vi gjorde det… Jag är i alla fall glad att min man gillar också att laga mat och vi är ett bra team, dock kan han tycka att jag är en köksnazi om jag inte får som jag vill i köket hehe

Så vad blir det för mat till nyår? Jag fick en meny från Middagsfrid.se i mailet som jag tyckte att det var tilltalande men menyn var för 8pers och det hade visst varit enklare i år att bara köpa en matkasse och inte krånglar till. Vi är just nu vara 4 vuxna och 2 barn så detta går att ordna men något recept till denna meny har vi inte då vi beställde inte matkassen. Mailade Middagsfrid om recepten men inget svar. Jag får i så fall improvisera 😉 Menyn är inte alls svår men bra att ha så att jag kan sätta andra i arbete också utan att vara diktatorn i köket haha!

    
År 2010 gjorde jag en meny och fraktade allting halva Göteborg. Då var det mat för 10 vuxna. Bilder och menyn finns kvar i min Facebook med några recept på förrätt och dessert. Kommer inte ihåg varför jag skrev menyn på engelska 😝

   
 
Annars så finns det ju de klassiska nyårsmenyn. Något med hummer, pilgrimmusslor, ostron, räkor till förrätt. Något köttbit till huvudrätt och nåt sött efter. Sist vi åt hummer så fick Måns besöka tandläkaren efteråt… 

Blir det inte menyn som ovan så kan jag tänka mig köra menyn nedan, tråkigt? 

  • hummersoppa med parmesansstick alt. gratinerade hummer
  • oxfilé medaljong eller provencale
  • creme brûlée, tablerone mousse eller het choklad fondant och syrliga bär alt. kompott till. 

Vad ska ni göra på Nyår och vad ska ni äta för Nyårs supé?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge