Nya kindtänder på gång

Lästid: 1 min

Idag är Tilda hemma från förskolan och sjuk. Hon har varit svettig i några dagar men har inte haft feber. Igår var hon jätteledsen på förskolan så jag hämtade henne vid lunchtid efter att hon hade somnat. Personalen ringde och uppdaterade läget också.

När vi väl hade kommit hem så sade Tilda gång på gång “ont i tänderna, ont i munnen, vill borsta tänderna” och var jätteledsen till och från. Jag försökte kolla i hennes mun men det fick jag så klart inte. Jag fick lura henne att visa tänderna, gapa och skratta högt och då såg jag att en kindtand på högra sidan var halvvägs upp. 

Och så började googlandet. DET ÄR FYRA KINDTÄNDER som ska komma upp tills de är 3 år men vissa mjölktänder kommer aldrig upp. Tilda har fått sina 16 tänder för länge sedan. 

I natt gnydde och skrek hon i sömnen och var allmän otröstlig. Hon sade inget och ville nog mest sova. Jag lyfte upp henne för att trösta men hon ville krypa ner på sin kudde igen och sade ingenting, bara skrek. Sedan somnade hon med flaskan och jag buffade på hennes skinka för att hon skulle komma till ro. 

Nu har vi några vakna nätter framför oss.

IMG_2992-0

Tags: No tags

One Response

Lämna en kommentar

CommentLuv badge