Passar på att göra soltorkat kött ( Nue dääd diew – en sol kött) när det är soligt 👌🏻en gammal bild från när myggnätet till barnvagnen och blompinnar kom till nytta 😊
Så gör du:
Du behöver 1kg kött för köttet krymper under torkning och fritering.
Skär köttet med fibrer i lagom tunna skivor, salta eller marinera i fisksås alt Maggi. Vill man så kan man köra ner lättmorrlade korianderfrön. Då heter det ”nue sawann” (himmelsk kött).
Låt torka under dan och sedan fritera. Här kan man även slänga i kaffir-limeblad och låt friteras med. Doftar gott.
Gott att äta med sticky rice eller snacksa till 🍺
Vill man inte ha nötkött så går det självklart bra med fläsk. Då heter det Moo dääd diew alt. Moo sawann.
Enjoy! 😊
Hej, menar du att du skär längs med fibrerna på köttet? Inte tvärsöver? Blir det inte segt om du skär längs med? Tänkte prova med älgkött nu när det är såå varmt.
Tack tipset.
Hej, jag förstår dilemmat men i det här fallet vill man ha det så, då kan man dra de i tunna strimlor…lite som pulled beef/pork.