Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Nudelsoppa med rödcurry och kyckling

Lästid: 1 min

Idag tar JAG en pause från rödbetor hahaha. Måns bakade faktisk muffins med rödbetor och det var sådär…å nopp inga bilder på dem.

Jag har tänkt på mammas curry beef noodle soup som hon brukar göra. Så jag gjorde min variant ikväll, baserad på vad jag hittade i närbutiken dvs kycklingklubbor, champinjoner och stjälkselleri, resten hade jag hemma. Kan säga att jag har gjort bättre men Måns tyckte att det var jättegott.

Ingredienser: kött/kyckling, kokosmjölk, vatten, rödcurry, ägghalvor, champinjoner, friterad schalottenlök, hackade jordnötter, hackade bladselleri, risnudlar, chilipulver för extra hetta och krydda med fisksås, ostronsås, soja.

Tillagning: värm olja, fräs curryn, i med 1 burk kokosmjölk, och 1 burk vatten, låt koka upp. Lägg i kyckling/kött å låt koka upp och sedan sjuda tills köttet är genomkokt. I med champinjoner och låt sjuda ytterlgare. Koka ögg under tiden, om du vill ha ägg. Koka risnudlar.

Uppläggning: i en djup skål. I med kokta rusnudlar, på med kyckling/kött och champinjoner, garnera med ägghalvor/äggkvartar, hackade bladselleri, strö över friterade scharlottenlök/lök och jordnötter (eller annat nöt, eller i get alls). Ös med buljong vid sidan av nudlar så att det inte förstör din fina uppläggning 🙂

 

image

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge