Nudelsoppa med rödcurry och kyckling

Lästid: 2 min

Idag tar JAG en pause från rödbetor hahaha. Måns bakade faktisk muffins med rödbetor och det var sådär…å nopp inga bilder på dem.

Jag har tänkt på mammas curry beef noodle soup som hon brukar göra. Så jag gjorde min variant ikväll, baserad på vad jag hittade i närbutiken dvs kycklingklubbor, champinjoner och stjälkselleri, resten hade jag hemma. Kan säga att jag har gjort bättre men Måns tyckte att det var jättegott.

Ingredienser: kött/kyckling, kokosmjölk, vatten, rödcurry, ägghalvor, champinjoner, friterad schalottenlök, hackade jordnötter, hackade bladselleri, risnudlar, chilipulver för extra hetta och krydda med fisksås, ostronsås, soja.

Tillagning: värm olja, fräs curryn, i med 1 burk kokosmjölk, och 1 burk vatten, låt koka upp. Lägg i kyckling/kött å låt koka upp och sedan sjuda tills köttet är genomkokt. I med champinjoner och låt sjuda ytterlgare. Koka ögg under tiden, om du vill ha ägg. Koka risnudlar.

Uppläggning: i en djup skål. I med kokta rusnudlar, på med kyckling/kött och champinjoner, garnera med ägghalvor/äggkvartar, hackade bladselleri, strö över friterade scharlottenlök/lök och jordnötter (eller annat nöt, eller i get alls). Ös med buljong vid sidan av nudlar så att det inte förstör din fina uppläggning 🙂

 

image

image

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge