Om 5 dagar åker vi!

Det är bara några dagar kvar tills vi ska åka till Kuba! Tiden har gått så fort och JAG har inte hinnit planera så mycket som jag brukar. Jag brukar ha koll när vi ska resa och planerar in allt. Det har varit så pass mycket eller Måns bara hängt med på resan utan att veta vad vi ska göra eller vara haha! Nu med två barn så bör jag ju har stenkoll men det är helt tvärtom. Det är som att jag inte orkar. Jag bryr mig det gör jag ju, och tänker oftast på vad som skall packas med etc.

Bild: Resia – Hallins reseblogg

Reseplanera

Vi ska fly Göteborg den 15 nov då hela stan ska säkras upp inför EU-mötet som är den 17 nov. Vår flyg går på förmiddagen den 16 nov så jag har bokat ett rum på Park Inn. Vi hade 700kr tillgodo från Hotels.com så ett dubbelrum blev runt 1000 kr. Nästa grej är att boka tågbiljetter men undrar om vi behöver det. Kanske lika bra att vi bokar. Vi skippar bil för det kostar ju att åka över Öresundsbron plus ca.1500 för parkering. Det blir ju en del pengar så v lägger på att åka tåg och ett hotellrum på flygplatsen istället och slipper stressen att hinna.

Blöjor är en lyxvara…

Idag har jag i alla fall inhandlat toalettartiklar att ta med. Jag läste att sådana saker är svårt att få tag på i Kuba och är uttskattad om man ville ge bort något itll en kuban så är det vardagliga saker som man behöver. Så det är ingen idé att tro att Kuba ska vara som Thailand där man kan hitta allt i travel size på 7Eleven inkl. 3 pack blöjor i nödfall liksom. Vi kommer bo fyra dagar i Havana och 10 dagar i Varadero som är en riktig turistort. Så på resorten borde finnas shampoo och allt men oftast så räcker det inte när man är fyra. Balsam är också svårt att få tag på och jag måste ha balsam. I-landsproblem allt detta… men även Kuba har fått en turistboom med så har landet inte hängt med i utveckling. Var itne det så att ölen tog slut förra året? Se…I-landsproblem.

Så blöjor, bindor, balsam, smink, solfaktor, myggmedel, plåster… och massor av våtservetter har vi laddat med. Det känns som jag kommer fylla en hel resväska med toalettartiklar höhö.

Hittade till Landleys kök som hade varit i Kuba 2015, så lite inspirarion och tips har jag tagit till mig.

Har du frågor eller tips du vill dela med dig? Skriv en kommentar 🙂