Inlägget är i samarbete med MatHem

Vi har provat några matkassor på egen bekostnad. Vi har provat MatHems matkassor två gånger när vi fick bra priser och båda gångerna var det nåt som saknades t ex pesto och basilika saknas. Nu är det tredje gången vi provar och jag beställde en Tasteline 5 dagars matkasse som vi inte har provat.

Jag lade även till två ostar, en Dalmatinac från Kroatien så det ska bli spännande att testa plus en 450g Parmigiano-Reggiano lagrad i 40 mån! En fin bit äkta parmesan är alltid bra att ha hemma! 🙂

Vi kan tänka oss prenumerera på matkassor nu när vi handlar typ dagligen men vi gillar ju också att handla. Dock är det inte alltid kul och särskilt när barnen är med. Detta är ett bra alternativt och när man har idétorka! Sedan kan man plocka på sig andra matvaror utöver matkassor så man behöver inte prenumerera på matkassor, inte heller varje veckan om man inte vill. När jag ska ha matfest så kan jag absolut vända mig till MatHem så jag slipper lägga tid på att gå runt i butiker, om jag inte behöver special råvaror eller ingredienser såklart.

Jag hade 125kr tillgodo, fick 100kr i ”Grattis” när jag fyllde år och så hade jag en presentkod. Vilket kap när jag nollade köpet men så lätt blev det inte. Det drog 598kr från mitt kort trots att jag hade sett att det var noll när jag beställde. Systemet krånglade till trots att presentkoden var inlagd. Jag beställde matkassen inom tidsramen för att få min 100kr ”grattis”.

Sedan mailade jag kundtjänsten och ingen hörde av sig förrän några dagar senare. Jag svarade på mailet och någon hörde av två dagar senare. Tillslut satt jag i telefonen i fredag kl.12 och kl.14 var det senast man kunde göra ändringar innan min leverans skulle ut lördagmorgon. Förklaringen till varför ingen hörde av sig till mig var…snökaos. De skulle kreditera mig och idag fick jag mailsvar att Daniels kollega Markus som jag pratade med höll vad han lovade. Det tar några dagar att se pengarna.

Leveransen kom lördag 10:15 och jag valde 9-11 som den skulle komma. Jag fick sms och påminnelser så det var jättebra av MatHem plus att de bekräftade vilken tid de kommer. Jag var ju i Stockholm då och kunde inte dokumentera allt och Måns avstämde inte heller om något saknades. Prim fick rota runt lite när vi kom hem, frysta varor är inte med i bild.Veckans meny var Jessica Frejs. Jag kom hem lördagskväll och Måns lagade till kolja i ugn med fetaost, quinoa och tomat-rödlökssallad. Måns tyckte att det var gott medan jag var inte förtjust i fetaost i fisken. Det låter som jag måste hitta något att klaga på men jag försöker ju vara ärlig här. Tyckte att fisken skulle vara god utan men lite matigare blev rätta med fetaosten.

Igår körde vi Meat Free Monday och åt ugnsbakade fetaost i citron med rostade potatis och bladsallad. Det var också alldeles försurt. Måns följde receptet och inte förnuftet.

Ikväll ska jag till Kungälv på butiksevent så jag kör en korvgryta med ris som ska bara ta 20 min att göra. Det blir nog bra.