Nu kan alla åka Tuk Tuk i Göteborg!

Lästid: 1 min

Ja, sedan förra veckan i tisdags så har Göteborg sett ut så här haha! Nu kan alla göteborgare åka Tuk-Tuk taxi, som är billigare än vanliga taxi och miljövänligt. 

 Det nystartade företaget Bzzt.se har tagits fram Göteborgs nya taxifordon. Dessa Bzzt Tuk-Tuk taxi är avgasfritt elfordon och kan smidigt ta sig fram på trånga gator med en maxhastighet på 45 km/h. Det är tre personer som kan åka i dem dvs en förare och två passagerare. 

 Vad kostar det då att ta en Bzzt? 

Halva priset jämfört med en normal taxameter. Det kostar 25kr per kilometer (minst 50kr). En resa från Centralen till Linnéplatsen kostar 75kr. 

Jag tycker att det är ett roligt alternativ men detta är mer en av sommargrej. Definitivt inget för småbarn om jag ska säga som en svensk, när det kommer till barnets säkerhet. I Thailand åkte vi Tuk-Tuk några gånger med Tilda och hon satt mellan oss, inga problem (Nu kan många tänka “herrugud, hur kunde ni utsätta ert barn för sånn fara…”). Det är ju inte så att man kör racing med dessa fordon när det är stoppljus och trafikstockning hela tiden. De kan dock välta vid skarpa svängar. Nu säger jag inte heller att en Bzzt skulle gör det.

Hoppas det kommer gå bra för dem. Och inlägget är inte sponsrad men Bzzt kanske kan låta Thaimorsan testa deras tjänst nån dag. (Bilder: Bzzt.se)

Hur ser en thai Tuk-Tuk ut då? 

 Bild: Bkk101.com  Å det senaste haha

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge