Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Nostragi med basilikafrö…och chiafrö!

Lästid: 1 min

Det är sååå het nu med superfrö CHIA!
Jag är uppvuxen med basilikafrö som liknar chia. Chia är rik på protein och mycket nyttigt har jag läst. I Thailand så har vi basilikafrö i saft, iskaffe, iste eller i dessert. Det tar typ 5 min så blir basilikafrön geléaktiga medan chia bör ligga längre å gärna övernatten i kylen om man vill göra chiapudding.

(null)

(Mina egna bilder)

(null)

Jag ska inte förespråka om Chiafrö eller basilikafrö, det har ni säkert läst om överallt. I alla fall, basilikafrö är bra för magen och tarmen, så extra bra om man vill köra detox eller rensa ut tarmen vill säga. Man ska dock inte äta varken chiafrö eller basilikafrö direkt utan vätska, de absorbera vatten och blir ca 30 % större i storlek.

När jag var barn så gillar jag att dricka thaisaft med kondenserad mjölk och basilikafrö men också äta de i gelé! Frön smakar ju ingenting.

(null)

Lite bilder som jag har lånat från Google, Pantip och Alibaba.

Basilikafrö i saft, matcha-te, topping på dessert…

Från igår. Chiapudding med kokoskräm, kakao och gojibär doppade i mörk choklad…jepp kräm, fett nice! Frön fick svälla i kokoskrämen i några timmar. Gott med goji-choklad till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge