Det är sååå het nu med superfrö CHIA!
Jag är uppvuxen med basilikafrö som liknar chia. Chia är rik på protein och mycket nyttigt har jag läst. I Thailand så har vi basilikafrö i saft, iskaffe, iste eller i dessert. Det tar typ 5 min så blir basilikafrön geléaktiga medan chia bör ligga längre å gärna övernatten i kylen om man vill göra chiapudding.

(null)

(Mina egna bilder)

(null)

Jag ska inte förespråka om Chiafrö eller basilikafrö, det har ni säkert läst om överallt. I alla fall, basilikafrö är bra för magen och tarmen, så extra bra om man vill köra detox eller rensa ut tarmen vill säga. Man ska dock inte äta varken chiafrö eller basilikafrö direkt utan vätska, de absorbera vatten och blir ca 30 % större i storlek.

När jag var barn så gillar jag att dricka thaisaft med kondenserad mjölk och basilikafrö men också äta de i gelé! Frön smakar ju ingenting.

(null)

Lite bilder som jag har lånat från Google, Pantip och Alibaba.

Basilikafrö i saft, matcha-te, topping på dessert…

Från igår. Chiapudding med kokoskräm, kakao och gojibär doppade i mörk choklad…jepp kräm, fett nice! Frön fick svälla i kokoskrämen i några timmar. Gott med goji-choklad till.