Gårdagens utflyktsmål bar det hela vägen ut till Stockholms Universitetet a k a Kräftriket a k a hållplats Albano… där Nordic Fauna Icecream! Måns hade sett  på Instagram och pratat om  nån ny glassbutik så vi åkte dit igår. Tilda ville stanna hemma med mormor och morfar så vi åkte in till stan med Prim. 


Det är han Joel från Dessertmästerna och några till som har laborerat fram glassmakerna. Vi fick smaka på alla smaker som vi ville. Jag valde ängsyra & kärnmjölk, gin & rabarber och raps & citron. Citronen var riktig frisk och ängsyra var typ i två dimensioner av smaker! Det fanns textur i glassen också. Raps & Citron var len, och man kunde länna en grynigkorn av kärnmjölk som smälte. 

Måns valde choklad, öl & grädde och rökt hö! Jag gillade öl & grädde också men rökt hö verkar vara en favorit hos många på Instagram. 

Det fanns ingen priser men bara glassmenyn. Det var inte nån fråga om strut eller bägare. Vi valde 3 kulor var och priset blev 150kr tillsammans som vi glatt betalade. 

Väldig goda glassar. De har en egen glassfabrik i ansluten till butiken och de säljer till olika restauranger och butiker som t ex Urban Deli. De ska även finnas i Malmö! Vi frågade om de kommer till Göteborg och nopp. Det kommer väl senare.. de har bara funnits i 2 månader och den trevliga glasskillen med skägg undrade hur vi hittade till dem. Social Media när det är som bäst 😉 

Prim smakade på raps & citron sol var ju super frisk och syrlig men hon ville annars inte ha nåt av de andra smakerna. Hon var för upptagen med att flytta på möblemanget utanför butiken haha!


Ett hett tips som är värt en omväg eller en promenad ut till Kräftriket. 

(Ej sponsrat inlägg!)