Som egenföretagare så är man ju oftast ensam. Därför måste man pusha på sig själv att våga möta andra in IRL och inte bara på social media.

I onsdags var jag på ett StartUps Afterwork som NyföretagarCentrum brukar ha den första onsdagen i varje månad. Där tog jag med mig smyckedesigner Molina och bröllopsfotografen Jessica så att de kunde mötas. Sedan fastnade jag med tre andra och vi pratade om LinkedIn. Så nu ska jag fixa till den kanalen också. 

Igår var jag på en föreläsning om ”Social media – brus eller business?” på Chalmers Uni. 

Det var tre intressanta föreläsare. VD på Poppels ölbryggeriet var först ut och berättade hur deras öl blev ett hantverk. Sedan var det om ”Social Selling” och innehållsmarknadsföring (content marketing). Många bra verktyg för småföretagare att tänka på och ta del av. Många punkter var självklara men det var ganska blandade åldrar så jag förstår att andra som är äldre än mig inte kopplar riktig med social media och varför är det så viktigt när det kommer till sälj och marknadsföring. 

Och så det här med att mingla & nätverka. Det är verkligen en kompetens som jag bör tränar på att bli bättre. Att våga gå på och prata med folk för att vinna mig nya kontakter och kunder. 

Är du bra på att mingla/nätverka? Vad är ditt tips?