Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Nättroll har olika karaktärer

Lästid: 3 min

Nättroll behöver inte vara anonym. Enl. mig kan det vara någon som har starka åsikter och vill få fram sina åsikter och bara läsa/höra sina egna åsikter på nätet. Denne vill att alla andra ska förstå, vill vara kritisk, vill bara fortsätta kommentera och kommentera…utan att förstår själv vad denne håller på med, och mot mig. Jag respekterar allas åsikter.

Men jag kände att det fick vara nog. Jag har varit trevlig och förstökte bemöta personen eftersom jag kunde inte längre vara tyst efter många kommentarer. Familj och vänner har avrådit mig och jag skulle bara strunta i det. Som bloggare känner jag att jag har en skyldighet att redogöra och redovisa allting men när jag tycker att jag har gjort det… det var ändå inte tillräckligt.

Personen har först mailat med mig som jag gör med mina andra läsare. Efter tävlingen har denne hängt på de första negativa kommentarer om tävlingen och sedan fortsatt kommentera och kritisera. Personen har valt att använda sitt riktiga namn.

Ni kan läsa alla kommentarer från denna person, hon vill att alla ska göra det och det är fortfarande om tävlingen, utan censur. Jag hade väl retat upp henne när jag skrev inlägget “granskning av kommentarer” där jag har valt att jag vill godkänna mina kommentarer. Jag skrev också att jag hade lagt undan flera utvalda kommentarer i olika inlägg från denna person men även elaka kommentarer från andra riktade till henne. Det gillade visst inte hon och vände det till att jag försökte dölja och väcka misstankar. Alltså. Orka. Förstår ni vad jag menar? Jag spelar ingen roll vad jag skriver och gör med min blogg.

Delar av mailet från mig till Britta 1 mars, där jag skrev och tackade för att hon tävlade. Jag skrev till flera och tackade. Till Britta hade jag med en kort förklaring men jag tyckte inte att jag behövde skriva en uppsats och förklara mig.

Svar från Britta

Sluttävlingen skulle först vara på tid, därför skrev Britta så. Sedan pga hennes mail fick mig att tänka att det skulle inte funka om det går på tid. Sedan har alla tävlande och nu finalister fram till slutspurten förstått reglerna.

Sedan har jag inget mer kontakt med Britta och kommentarer på kommentarer fortsatt i bloggen i fredags där finalister skulle presenteras. Tillslut valde jag att göra ett inlägg “granskning av kommentarer” med förklaring varför jag valde att dölja vissa kommentarer tillfällig. Då fick jag meddelande på min Facebook sida och i tidslinjen kort därefter.

Från bloggen


Från min facebooks sida privat meddelande

Jag svarade trots att familj och vänner avråde mig. Personen fortsatte med att förklara sig. Jag vet vad hon vill ha mer av mig men jag hoppas att det tar slut nu. 

Från min Facebooks sida tidslinjen/status

Edit

Idag utser jag vinnaren till tävlingen där jag har i samarbete med Smarteyes. Ni kan läsa vad Britta tyckte och alla hennes kommentarer men även andras kring detta. Att hennes spekulationer om tävlingEn och teorin om tävlingen skulle vara uppgjord. Oavsett vem vinner så kommer Britta ha åsikter och om hur det hela har skött, vilket hon har redan skrivit att det skulle vara intressant att se med en negativ ton.

Varför gick ALLA inkl.Britta med att tävla. ALLA har fått flera chanser att tävla. Skulle alla bli glada och nöjda om det hade varit en lottdragning och accepterat? Hur andra bloggare gör sina tävlingar det är upp till de och jag har hela tiden försökt göra det så rättvist som möjligt. Det blev omständigt kan jag själv också tycka. 

Britta, jag vet att du läser detta ingående med ett förstoringsglas

Britta anser inte att hon är ett nättroll. Jag vill inte kalla någon för ett nättroll. Jag har tagit till mig alla hennes kommentarer plus några andras. Vissa har bett om ursäkt men också kommit tillbaka nästa dag och kommenterat om saken igen plus annat som inte har med tävlingen att göra… bara åsikter efter åsikter. Det ena ledde till det andra. Jag tar inte illa upp men jag får inte ur de människorna ur mitt huvud och deras kommentarer. Jag är bara trött på Brittas kommentarer och jag vill sätta punkt. Därför är jag tvungen att göra ett inlägg. 

Britta och alla er, ni är mycket välkomna att kommentera igen men om något trevligare som mat, recept, resor, barnuppfostran etc. 

Och jag kommer inte vara lika snäll eller generös i nästa tävling, som jag finansierar själv eller i samarbete med något företag. 

#blogg100-29

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Nättroll har olika karaktärer

  1. Stå på dig!! Go Thaimorsan! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge