Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Nationaldag = alltid födelsedagskalas!

Lästid: 2 min

Hej på er! I’m back! Har bara varit borta från bloggen i 3 dagar för jag hade lite att stå i här hemma och för trött för att uppdatera. Så nu kommer massor med inlägg lite retroaktiv.

Igår var det ju Nationaldag och MÅNS FÖDELSEDAG. Det är alltid kalas! Måns familj var här så vi var 8 pers hos oss (å vi skulle egentligen vara 11 inklusive de två små då). Kul att Måns får alltid ledig nu när han fyller år såvida det inte faller på en lör/sön såklart. Vi brukar bjuda på lunch och Måns brukar göra sin tårta själv men eftersom han har varit sjuk så tänkte jag göra allting. Alla andra år har allihopa fått rulla hem efter lunchbjudningen här och orkade inte äta middag på restaurangen som jag har bokat, det har vi lärt oss nu hehe. Så i år blev det en “lätt”lunch och jag bokade in 11 pers på Doktor Glas i Linné där Måns, Tilda och jag har varit 2 gånger och åt.

image

På menyn “lätt”lunch var det tänkt så här:

 • Friterad vårrullar
 • Grönsakstempura
 • Heta scampi
 • Cronuts med vaniljkräm
 • Dryck: Pimm’s bål med Ginger Ale och massor av frukter

Vårrullarna marinerade jag fyllningen 2 dagar innan och stekte upp fyllningen dagen före å rullade klart dem. Preppade även klart allt annat dagen före som scampin, vaniljkräm och satte degen å kavlade in smör varje timme i några omgångar.

image

Det sket sig med Cronuts som jag bakade för första gång och gjorde degen från scratch. Det blev en sommartårtai sista minuten. Så mycket som jag hade planerat och stått å kavlat i omgångar med omsorg så sket det sig… Å jag fick hjärnsläpp, freakade ur och blev förbannad på mig själv att JAG inte lärt mig…att inte ge mig in på nåt som jag inte har testlagat innan! Jag ville ju imponera och överaska, även alla tycker oftast det är imponerande vad jag och Måns hittar på i köket. Måns fick baka en tårtbotten som jag sedan avslutade med dekorationen. Jag vill ha alltig klart, rent och snyggt innan gästerna kommer men det brukar inte bli så. Visst var det inte hela världen för alla fick hjälpa till när de kom.

image

Pimm’s blev mycket uppskattad och uppfriskande.

Fler inlägg kommer! Jag har så mycket jag vill skriva..å bara skriva av mig tror jag. Måns ska med sina 3 syskon på Håkan Hellström ikväll på Ullevi.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge