Thaimorsan

Familjeliv & Matglädje

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Nästan friska

Hej från sjukstugan! Det blir bättre och bättre efter nästan två veckor med magsjuka! Vi vuxna har klarat oss men *peppar, peppar!*

Igår var Prim hel frisk. Hon var pigg, terroriserade runt men ville fortfarande inte äta mer än några skedar mat. Hon var även ute med mig i en timme. Hon satt i barnvagnen och fick lite frisk luft och sol vill säga. 

Tilda missade ju Lucas 4-års kalas! Hon förstod själv redan i onsdag när hon blev sjuk. Dagen efter sade hon att hon kunde inte gå till Lucas kalas  och jag trodde att hon skulle bli jätteledsen. Hon orkade nog inte tänka på kalaset men jag vet att hon kommer prata om det sen att hon var inte på Lucas kalas och att vi ska gå dit en annan dag. 

Tilda har fortfarande ont i magen, yrade att hon inte mådde bra men hon ville äta pinnglass, ville ha Happy Meal. Hon kunde vara på benen när Prim tog hennes leksaker och Nuggets hehe. Hennes magont berodde nog på att hon inte hade ätit och tömde magen på allt. Hon sov också till och från men vi ger henne allt hon vill äta och godis vill hon inte ha. Vi håller tummarna att hon ställer om dygnet och blir trött redan vid kl.19 i fortsättningen för hon är annars en nattuggla. 


När barnen är sjuka så stannar ju allting upp. Vi har inte lagat så mycket mat på två veckor och bara ätit ut kylen, frysen och skafferiet. Måns gick till jobbet som vanligt för att jag kunde vara hemma och behövde inte vabba. Sedan kunde han gå spela innebandy 1-2 gånger i veckan efter jobbet medan jag fick inte ens tid att duscha eller äta i lugn och ro. Båda barnen vill ha mig och jag kan inte klona mig liksom. Den ena vill alltid vara i famnen och den andra vill ligga och mysa med min arm. 

Tiden med de två små är kort och det låter som jag klagar men ja jag tjatar inte om att få egentid men ibland är det svårt att släppa Prim och jag får kissa med henne i ena famnen! Jag får också stå och laga med med en hand när vill vara mammig. 

6 kommentarer om “Nästan friska

  1. Nej men fy!, era stackare, två veckor?!!! Hoppas verkligen det går åt rätt håll nu. Ni får ha ett extra minikalas för Lucas när hon är helt bra igen. Uppskattas nog av honom också 🙂

    1. Ja det gick i loop liksom. Först Prim och sen Tilda och så Prim igen men nu ser det lite ljusare ut fast Tilda gnäller att hon har fortfarande ont i magen och vi försöker ge henne allt hon vill äta.

  2. Ja men ibland vill man bara gå på toa ensam eller ta en dusch själv. Det har ju verkligen inget att göra med att man inte uppskattar tiden med barnen!! Här lagas också mat med ett barn på höften och kissas med minst ett litet sällskap. Men vi är friska iallafall. Krya på er!!

    1. Ja den lyxen att duscha en fick jag lite idag och då blev det både skrubb och ompackning haha! Detta är den längst magsjuka hittils.

  3. När David tar med telefonen eller tidningen in till toan säger jag snabb “Nej nej! Du gör det du måste göra sen kommer du ut! Och låt dörren vara öppen också!” (Så Belle kan störa honom som hon stör mig)

  4. Det är inte lätt med små barn. Du får ge Tilda mat som är snäll mot magen så att magen vänjer sig. Här igår fick jag steka lite fisk och köra congee/jasminrisgröt utan smaksättning till min allätare som har diarré så att magen får en chans att återhämta sig så båda barnen kan gå till förskolan igen. Man blir lite less på dessa sjukdomar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge