Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

När restauranger börjar skylta på thai…

Lästid: 1 min

Jag är ingen språkpolis och mitt svenska språk är inte alltid korrekt men detta på thai alltså… så pinsamt! 

När vi var i Stockholm. Vi var på väg till Stockholm Centralen och gick förbi alla hotellen och restauranger på Vasagatan och jag såg en ny asiatisk restaurang vägg i vägg med Stockholm Fisk. 

Jag förstod inte alls vad de vill med deras skylt. Det verkar som att restaurangen vill lära besökarna hur man ska säga restaurangens namn? Lära oss vad TASTE på engelska heter på svenska? Hur vi ska slå upp i ordböcker… och det största felet? 

Jo då smällde de upp nåt på thai också längst ner ?

Thaitext längst ner

Så skriver man: 

“välkommen” på thai – ยินดีต้อนรับ [yin-dii-torn-rább]

Pinsamt… ?? Tror alla som kan läsa thai gråter av skratt… eller bara gråter redan för alla dessa restauranger som inte kan riktig tillaga en thai maträtt och nu slaktar de även språket. 

Varför går man och gör en skylt utan att kontrollera stavfel? Detta var inte bara stavfel utan helt fel sätt att skriva på thai. 

Uppdatering: Fick en fråga vad problemet var. Jag var otydligt där… jag menade att de har smällt upp texten på thai och de runda ringarna uppkommer bara på datorn när man skriver vokaler eller tonmärke utan en konsonant för att visar att det saknas en konsonant eller fel.

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer om “När restauranger börjar skylta på thai…

  1. Ok otydligt där… jag menade att de har smällt upp texten på thai och de runda ringarna uppkommer bara på datorn när man skriver vokaler eller tonmärke utan en konsonant för att visar att det saknas en konsonant eller fel.

 1. Påminner mig om när kineser skall skriva på engelska och bryr sig inte om stavfel eller syftningsfel. Man kan någorlunda stava det och det är man stolt över.

  1. Jo men på thai så finns inte de runda ringarna och bara i datorn hehe, därför bra att kolla upp det innan så detta var första gången jag såg ett sådant fel. Lite pinsamt för dem. Vet ju att thairestauranger i Thailand skulle inte heller bry sig om stavfel, bara man förstår ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge