Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

När mamma gav bort skinkan!

Lästid: 2 min

Tilda säger det nu som en mantra…”mamma, vi har ingen skinka! Nu har vi ingen skinka. Varför gav du bort skinkan till hon?

Igår var vi ute hela dan barnen och jag. Vi handlade på vägen hem och hade barnvagnen full med frukostmat. När vi kom ut så ropade en tiggerska. Hon pekade på barnvagnen och gjorde gester som jag fick det till att hon vill äta. Jag gissade vad var det hon vill ha från barnvagnen… “dricka?”. Hmm. Ok. Hon fick en av 3-pack Mer. Sedan ville hon ha nåt mer. Jag gissade…banan? Paprika? Hon “skärade” med handen på en hand. SKINKA? Hmm. Ville hon ha en skiva? Inte fasiken öppnade jag paketet. Jag gav bort hela paketet av Pärsson Gourmet Rökt Skinka.


Tilda sade direkt “Nu har vi ingen skinka!”. Så jag förklarade att ibland när man ser någon som är hungrig och frågar om mat så kan man ge. Jag sade att vi kan köpa ett nytt paket eller be pappa göra det på vägen hem.

Men vad skulle jag har gjort? Dra iväg barnen i ilfart och neka kvinnan mat och lär de vad? Folk som gick förbi tittade såklart och undrade.

När Måns kom hem och fick höra detta så tyckte han att jag kunde bara gå och säga nej. Enkelt. Jag sa till Tilda att jag inte hade pengar, kontanter alltså. Hon har alltid sett mig betala med kort (och då sade hon att pappa måste jobba :P). Ibland ger jag tiggarna småpengar, ibland lite att äta om jag har mycket. Sedan läste man att folk har försökt hjälpa tiggarna genom att ta med någon av de in i affären och fick plocka på vad de ville. Sedan läste jag att tiggarna bara slängde maten och fortsatte tigga pengar. Att det är pengar som gäller. Så att ta med hem till sin familj.

Jag skriver inte detta för att visa att jag är givmild och godhjärtad eller nåt. Jag är bara uppfostrad så att man ska hjälpa och dela med sig när man kan. Jag skryter inte om allt jag gör. Sedan råkar jag ut för sånna situationer som jag bara rycktes med eller ser jag ut som en sucker?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge