Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

När börjar med potträning?

Lästid: 1 min

Tilda kissade i pottan igen och på riktig men bara en gång precis vid tandborstning innan läggdags. Riktig mycket också. Hon satt verkligen och pressade. Tror det kom 2 dl haha. Jo tack hon hade druckit 2 flaskor välling. Hon vill inte kissa de andra gånger men bara sitta utan blöja när jag byter på henne. Mycket bestämd tjej också! 

Fick en kommentar från en vän igår som skrev så här: 

DawanNär jag jobbade som au-pair för 2 familjer satte jag ungarna vid pottan redan när de kunde sitta. Med mig kissade och bajsade de alltid i pottan. Det tar tid, men oftast läser, sjunger eller ritar jag med barnet medan hen e på pottan. Problemet är föräldrarna som kommer hem jätte trötta och inte alltid orkar sitta vid pottan. Det går snabbare att byta blöjan tänker man oftas när man är trött.”

När börjar ni med potträning och hur gör ni? Rutiner? Tips?

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “När börjar med potträning?

 1. Jag skulle också ha skrivit att det beror också på ungarna. Vissa barn har ju lite mera spring i bena än andra och även för föräldrarna med mkt tålamod kan det vara kämpig!;)
  Jag ska också tillägga att barnen jag jobbade med på dagisar och i familjer var ofta annurlunda med mig än med deras föräldrar! Barnen kanske sitter snällt med mig på pottan men med föräldrarna kanske är det annurlunda!

 2. Jag fick lära mig att små bäbisar har reflex att kissa när rumpan blir fri. Det är därför som alla föräldrar har råkat ut för att bli kissade på vid blöjbyten. De flesta uttrycker att det är fel därför slutar barnen med det. När min dotter var 4 månader var denna reflex redan borta, men om man uppmuntrar den istället kommer barnen att fortsätta med det.

  I Thailand har många barn ingen blöja hemma, det tar med barnet för att kissa varje halvtimme. Dessa barn blir blöjklara innan de fyller 1 år. Men då gäller det att man börjar innan reflexen är borta.

  Jag började potträna när hon var 1,5 men det tog månader innan det blev resultat. Alla rutiner blev förstörda när vi var ute och reste, och sen kändes det som bortkasstad tid, men så plötsligt bara fungerade det bra. Nu är hon 2 år och 2 månader, jag tror att hon skulle klara av att vara blöjfri nu, men som din vän menade, det beror på hur mycket tid föräldrarna har.

  Jag har hört att pojkar inte har motoriken att hålla sig på samma sätt som flickor, så jag kan inte uttala mig om pojkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge