Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

När bloggare utnyttjas…

Lästid: 2 min

Då och då får vi bloggare skamliga förslag på olika samarbete direkt från företag eller deras pr-fixare. Många (yngre) bloggare har ingen koll på marknadsföringslagen. Många “säljer” sig billig för att låta ett företag ta plats i ett inlägg och oftast med “dolda” länkar.

Igår fick jag ett mail om en tävling och för att tävla så ska skriva ett blogginlägg. Jag kunde visserligen bara slänga det i skräpkorgen men jag blev faktisk arg. Anser man att man är ett ledande företag i Sverige inom sitt kategori, inte fasiken beter man sig så.

Att man som företag erbjuder en bloggtävling, att blogga och länka mot chans att vinna EN sketen biobiljett som är värd max 140kr… och 50 st KAN VINNA. Så vadå…för totalt 7000kr för att synas i minst 50 bloggar plus resterande som inte vinner nåt och har gjort ett gratis jobb. Mina kära bloggkollegor…ni vet vad jag vill säga er. Låt inte ett företag utnyttja er plus att ni bidrar till att företag kan fortsätta bete sig så.

En pytte tidningsannons kostar minst 5000kr. Vissa bloggare tar minst 12000kr/annonsbanner och för en månad… Vill bara påpeka det. Själv har jag inga som helst banner som jag kan här sätta upp och jag skulle inte smälla upp ett däckföretag i min blogg när jag inte ens har körkort och den annonsen/länken inte är relevant i min blogg och för mina läsare.

Jag har tackat nej och bett företaget att skärpa sig plus att de bör uppdatera sig i marknadsföringslagen.

Sedan så har jag bloggat för mindre än en biobiljett och det är ibland gratis om jag gillar produkten eller har själv frågat om produkten för att få testa som jag kan eller vill tipsa er läsare om t ex senare idag kommer det ut ett sponsrat inlägg och produkten kostar 129kr på Apoteket. Jag blev tillfrågat om jag ville testa och i o m jag sa ja utan att kontra med någon som helst extra ersättning så var det upp till mig om jag vill blogga eller inte. Kan jag inte skriva ärliga inlägg på mina egna villkor så får det vara.

VÅGA SÄGA IFRÅN, kära bloggkollegor!

 Jag har tidigare varit med EN gång i en sådan bloggtävling innan jag kollade upp ett och annat vad som gällde och jag skrev ett riktig inlägg och tipsade om websidan utan dolda länkar. Detta var i början av min “blogg-karriär”. Vinsten utlovades till ett värde av 1000kr i presentkort. Frågade när tävlingen skulle avslutas och svaret var “när vi har fått tillräcklig med tävlande”. Inte hörde det företaget av sig om vinnaren eller annonserade vem/vilka som vann och inlägget låg där på under en ovisstid. Jag funderade att anmäla företaget till Konsumentverket och kontakta KO.

Läs även 
Annika Englunds inlägg! – TV4 utnyttjar oss bloggare

GP – Bolag utnyttjar unga Instagrammare

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “När bloggare utnyttjas…

 1. Från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma skriver:

  Fick oxå mail av dom men svarade aldrig.
  Bra att du skriver om det 😀
  Kram Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge