Idag är det Nallens dag på Tildas förskola. Tilda tog med en av de största nallarna hon hade hehe. Efter att jag lämnade av Tilda gick jag till kontoret för att träffa förskolechefen somville träffa mig personligen. Jag var inte inställd på klaga men ville ha en lösning eftersom detta med personalbrist och att Tilda har inte fått gå de 15 timmarna hon ska ha alla veckor. Om hon är sjuk eller visar tecken på att nåt så har hon fått stanna hemma. 


Förskolechefen sade det tydligt att Tilda har rätt till sina 15 tim, det är hennes timmar och ingen annans samt att förskolan kan inte neka att ta emot henne. 

Hon visste inte dock att det var så stor omfattning med meddelanden till föräldrarna som t ex nu i oktober och ibland flera på en vecka. Hon har även frågat personalen om Tilda kunde byta dagar som t ex onsdag – fredag eftersom tisdagar har avdelningen alltid kort  om personal. Vi får se hur vi kan lösa detta tillsammans. 

Det största problemet är att det saknas folk till vikariepoolen och som vill jobba inom förskoleverksamhet! Pengar finns sade förskolechefen. Min undran är fortfarande… VARFÖR INTE ANSTÄLLA FLER om pengar finns? Alla kan svaret? För att det blir plöstligt för dyrt. 

Det kommer även att öppna en ny förskola på andra sidan gatan vid oss och där sökte man 7 förskolelärare! Det lockar att ha Tilda närmare hemmet och Prim vi ska ansöka om förskoleplats för Prim. Vet inte än om vi vill sätta in Prim i en förskola så fort hon fyller ett. Tilda började på förskolan när hon var nästan 1,5 år. 

Ikväll är det även föräldrarmöte. Det blir jag som går.