Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Myter om mat: Kålrabbi

Lästid: 2 min

Kålrabbi? Sputnik?

image

Bildmix från Google på sökord: Kohlrabi

Visste ni att kålrabbi har funnits sedan 1500-talet? En korsning mellan kål och majrova! Nu är den het i kockvärlden…

Hur många vet vad en kålrabbi är och ser ut?
Jag har aldrig köpt en kålrabbi men har hört talas om dem. Jag har inte heller smakat på en kålrabbi tidigare, inte förrän nu. Efter att har känt på och tittat många gånger i mataffären blev jag nyfiken. Måste ju testa!

Hur är kålrabbi i utseendet?
Weird! En sputnik? Som på bilderna och finns i grön och lila. Utanpå så ser de ut som vitkål i skalet och smakar som vitkål, innåti är de som nashi-äpple eller broccoli stomm (det vita köttet) i konsistens.

Och smak?
Den är krispig med en liten sötma och smått pepprig, påminner om äpple, blomkål och broccoli. Skumt! Grejen är att man behöver inte ens skala de om man inte vill, i alla fall inte de små eller unga kålrabbi.

Blir man gasig?
Jag är ingen expert men det är nog som alla andra kål, av egen erfarenhet. Det är nåt enzym i kål som gör att magen bubblar hos många. Om man inte äter kål rå så borde det inte vara jätteproblem, tror jag,

Vad kan man göra med dem?
Kålrabbi är ganska mångsidig. Efter lite googlandet så hittade jag allt möjligt! Man kan göra i princip det mesta med kålrabbi. Allt från koka, ångkoka, steka, fritera, ugnrosta, äta de råa, i sallad eller ha i gratäng, lasagne, plättar… ja det är bara fantasin som hindrar en.

Gör som jag!
Köp ett litet huvud och testar, ser om du gillar det. Jag gjorde det. Inga konstigheter. Kan tänka mig äta de mer nu!

image

Bildsök från Google med sökord: kolhrabi

 

Tips!
Kolla också in min Kålrabbi Som-tum! 

Eller Pauls Svenssons varierar kålrabbi!

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Myter om mat: Kålrabbi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge