Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Myter om mat: Jicama (มันแกว)

Lästid: 1 min

Jag är såå sugen på Jicama! Vet ni vad Jicama är? 

  

Bild: http://frynn.com/มันแกว/

Det är en rotfrukt som har funnits i Thailand jag vet inte hur länge. När jag var barn så kunde jag snacksa denna rotfrukt varje dag och dippa de i chilisalt! Vi thai kallar Jicama för “man gäw” och det är jättebilligt. 

  

Färska frukter på thaivis som man kan hittat hos dessa fruktvagnar överallt i Thailand. Man brukar också ha i fyllningen i dumplings, äta som sallad, soppor eller grilla den. Jag gillar den bäst som den är med chilisalt. 

  

Den är ursprungligen från Mexico. Nu har västvärlden också upptäckt Jicama och hyllar den som supermat då denna rotfrukt är fullproppad med antioxidanter. Synd att det är svårt att hitta dem och jag har inte sett i butiker. Det går att köpa frö och odla själv men jag har inte “gröna händer”! 

  

Kort om Jicama

Jicama är en krispig och kalorisnål rotfrukt med något söt smak av äpple. Den är rik på fiber och järn samt kalcium och fosfor, vilket bygger starka tänder och skelett. Dessutom är den rik på folsyra, som behövs för att bilda röda blodkroppar och på vitamin A samt C, vilket påstås ge fin och slät hy.
Den kan vara svårhittad i Sverige men går att odla i växthus. 

Använd: Skala och ha i sallad, salsa, till tacos eller som grönsakssnacks. (Källa: Kurera.se)


Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Myter om mat: Jicama (มันแกว)

  1. Snälla vet du var jag kan hitta Jicama i Stockholm? Har sökt som en tok utan att hitta… 🙁 Tack!

    1. Det är svårt att hitta i Sverige. Vore bra om man kunde odla de i Sverige så att vi kan njuta av denna super(rot)frukten men tyvärr så behövs det mycket sol. Du kan kolla i asiatiska livsmedelbutiker om du bor i Stockholm eller t ex fråga en mexikanare för de borde också känna till då jimaca odlas mest i Mexico.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge