Första veckan på nyåret med familjen och ledigheten är nu mot sitt slut. Dags att sätta igång med nytt krut av projekt, samarbeten utöver andra planer och så ska man hinna med barnen. Mina barn kommer alltid att ha den första platsen i våra liv men jag skulle verkligen behöva ett litet kontor där jag också kan vara lite själv med mina tankar och projekt. 

Mukbang-projekt

Ett projekt…stort projekt för mig och för i år är att jag SKA göra olika videon där det ingår mat och att lära barnen thai. 

Mukbang finns med min lista över nyårslöften eller jag kallar de löften för mål och projekt. Det kommer bli superskoj! Jag har gjort research och klurat ut hur och vad jag ska göra. Det ska inte bli endast en video men det är väl alltid en start! Linda och Emma vill hänga på, så kul! Jag gav faktisk Linda en Mukbang utmaning igår då hon fyllde 34 år. Så hon drog in mig också i detta haha. Kan bli kul eller bara en soppa av det hela. 

För er som inte vet vad Mukbang är så har jag hittat en kul video på 8 min. Kolla hela så förstår ni eftersom man får veta lite om bakgrunden och varför fenomenet har uppstått. 

Mukbang är alltså muk da + bang song = äta + liveshow. 

Mukbang

Fenomenet har funnits sedan 2008 men boomat 2014. Det fanns från början 3500 personer. Det var på AfreecaTV (Any Free Casting TV) som är Sydkoreansk global tv där man sänder live och alla kan titta på. Många som sänder live äter oftast ensam med mycket mat framför sig och pratar. De ska kunna förmedla hur god maten är och underhålla publiken. Ibland har de med gäster. De tjänar pengar såklart på detta. De får ”star balloons” som de sedan kan omvandla till dollar. Detta får de av tittarna som donerar och utan reklam eller sponsorer! På enmånad kan de tjäna runt 10 000 dollar!

Nu MÅSTE jag göra videon bara för att jag har outat detta haha! Skulle ni tycka att det är kul? Vad vill ni se (förutom att se min äta haha!)? Detta kommer bli dyrt! Jag har tänkt mig visa och äta thaikäk (så klart), exotiska frukter, barnen ska provsmaka olika mat och visa upp ingredienser. Superskoj och lättsam ska det vara. Dock är jag ”camera shy” haha! Hur ska detta gå?