Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Moules utan tjafs

Lästid: 2 min

Blåmusslor är något vi äter ofta här hemma, inte varje vecka men vi lyxar till det en fredag eller en lördag någon gång i månaden. Och det är ju fredag idag ?

Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare. Många kockar och restauranger gör det också. Jag kryddar aldrig min moules med salt eller buljongtärning, det behövs inte! Jag behåller hellre den naturliga sältan men vittvin och en citronklyfta till är aldrig fel.

Kvällens moules är med få ingredienser och busenkelt men tror mig, jag har ätit mycket sämre moules på restauranger!

Du behöver (2-4 port)

1 kg/nät blåmusslor
3 schalottenlök/ 1 bananschalottenlök / 1/2 gul lök, fintärnade
1-3 klyftor vitlök (beror på storlek), skivade
2 dl vitt vin
2 dl grädde
Timjan, färsk
Persilja, färsk och strimlade / grov hackade
Smör & olja

Stor kastrull är att föredra!


1. Musslor: skölj, putsa, ta bort skägg under rinnande lagom kallt vatten. Släng den mussla som inte stänger sig när du knackar på den, ibland får man knacka rätt hård för att väcka den haha, det fick jag göra.

2. Grönsaker: fintärna lök, skiva vitlök, strimla/hacka persilja


3. Tillagning: hetta upp en skvätt olja och i med en klick smör. Fräs lök, vitlök och en näve timjan och lite persilja i typ några minuter. Slå på vittvin och i med musslorna, på med locket. Låt musslorna ångas i max 2 min, max! Sedan i med grädde och låt stå i 1 min med lock. (Koka inte ihjäl grädden så att den blir grynig eller skär sig.)

Strö över hackade persilja och extra vid serveringen om man vill. Klart att ätas och gärna med färska baguette att doppa med.

(Är din kastrull för liten så kommer musslorna inte kunna öppna sig, då kan du hjälpa de genom att lyfta upp de som är i botten. Har du en stor kastrull så kan du röra runt musslorna lite.. Annars ska de bara stå och öppna upp sig inom några minuter.)

FYI: Jag hade 3 klyftor schalottenlök och en stor klyfta vitlök, 50 g smör och säkert 2 msk rapsolja. Idag blev det med grädde men vi kunde lika gärna ta crème fraîche för jag gillar det bättre. Det är smaksak OCH extra salt behövs verkligen inte.

Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge