Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Momsreg = ja!

Lästid: 1 min

Woop woop! Från och med igår fick jag min moms och kan nu göra mina inköp till mitt lilla företag ex.moms yeay! Så fort man säger att man ska köpa in så börjar alla tänka på om man kan göra avdrag men det finns väl gråzon i allt. 

Jag ansökte om att bli momsregistrerad igen då min första handläggare på Skatteverket tyckte inte att jag hade kommit igång med mitt verksamhet fast jag hade både gjort inköp t ex bloggfix och fakturerat kunder. Vi kom överens om att jag skulle komma med kunder inom 3 mån och ska fakturera, då ska jag få min momsreg. Men vad gjorde hon? Hon avslog min ansökan efter 2 veckor! Och för att försäkrade sig att hon gjorde det så skickade hon brevet två gånger. 


Jag gav inte upp och ansökte på nytt den 19 maj och det tog exakt en månad innan en ny handläggare ringde upp mig för en kort intervju liksom. Min nya handläggare ville göra klart mitt ärende innan hon skulle gå på semester nästa vecka haha.

Samtalet tog typ 5 min och nu är jag också registrerad för SNI 74900 för event (men det står inom juridik och marknadsföring) och innan hade jag 90030 för “person som bloggar” (men det står inom Litterär och kultur). 

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Momsreg = ja!

    1. Jo som egenföretagare vill du bli momsregistrerad. Det betyder att man kan göra inköp exklusiv moms och kan fakturera ex moms till android företag. Jag kunde visseligen göra det innan också men inklusive moms men jag får fixa med bokföringen, betals in moms osv i efterhand. Har inte gjorr nåt inköp än men en ny laptop skulle bara bra men det är inte saker jag kan göra avdrag. Du blir inte klokare haha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge