Woop woop! Från och med igår fick jag min moms och kan nu göra mina inköp till mitt lilla företag ex.moms yeay! Så fort man säger att man ska köpa in så börjar alla tänka på om man kan göra avdrag men det finns väl gråzon i allt. 

Jag ansökte om att bli momsregistrerad igen då min första handläggare på Skatteverket tyckte inte att jag hade kommit igång med mitt verksamhet fast jag hade både gjort inköp t ex bloggfix och fakturerat kunder. Vi kom överens om att jag skulle komma med kunder inom 3 mån och ska fakturera, då ska jag få min momsreg. Men vad gjorde hon? Hon avslog min ansökan efter 2 veckor! Och för att försäkrade sig att hon gjorde det så skickade hon brevet två gånger. 


Jag gav inte upp och ansökte på nytt den 19 maj och det tog exakt en månad innan en ny handläggare ringde upp mig för en kort intervju liksom. Min nya handläggare ville göra klart mitt ärende innan hon skulle gå på semester nästa vecka haha.

Samtalet tog typ 5 min och nu är jag också registrerad för SNI 74900 för event (men det står inom juridik och marknadsföring) och innan hade jag 90030 för ”person som bloggar” (men det står inom Litterär och kultur).