Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Mojitoräkor

Lästid: 1 min

Grillsäsongen har börjat! Många av er har kanske redan tjuvstartat? För oss Thai så grillar vi när vi vill haha. Mina mojitoräkor från igår som jag hade med till Dubbelkaos Antonia blev stekta i stekpannan med smör istället, hade tänkt grilla men det var lite brist med tid och vi var redan sena. Jag kunde har kört räkorna i ugnen men lite smör å kärlek blev de extra goda haha!

Här har ni mitt recept. Gör utan chili så att barnen kan äta. Tilda åt 2 räkor så de var godkänt.

image

Recept – Mojito-räkor

  • 1 kg ca 50 räkor, rå, med/utan skal
  • 1 lime, zest + saft
  • 2 msk ljus rom / cachaça
  • 2 msk fisksås / 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 färsk chili, hackad (ej måste)
  • Färsk mynta, hackad
  • Smör (till stekning eller smält och pensla på vid grillning)
  • Grillspett av trä eller metall

Grillspett: grillspett av trä – blötlägg dem. De tål värmen mer och brinner inte upp vid grillning plus att räkorna inte fastnar. Om du använder grillspett av metall – spreja eller olja in de innan så att räkorna inte fastnar.

Marinera räkor med alla ingredienser i 15 min. Trä räkorna på spetten.

Tillagning:
Om du steker: hetta upp stekpannan och i med lite smör. Stek de tills de är klara. Lägg inte i så många, de blir de kokta. Om grilla: på utegrill, i grillpanna eller i ugn… Pensla med lite smält smör och kör ca 5 min runt om.

Servera som på bilden eller som du vill, med chilisås eller annat fruktig sås…nom nom å gärna en drink till 🙂 På bilden så hade jag pressat över räkorna med en extra lime och strött på med mer av hackad färska mynta.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge