Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Mjölkstockning redan?

Lästid: 1 min

Nu är det dag 3 och tuttarna är (äntligen) fyllda, stenhårda men fy satan för det är typ mjölkstockning! 

“Baby Prim” har jobbat bra trots att hon har druckit “så lite och inte ofta” första dagen och ville mest sova…hela 11 tim i sträck nästan och helt ointresserad av att äta. Med Tilda så kunde det vara 17 gånger jag fick amma henne på en enda dag, det var då innan jag förstod att bebisen åt eller bara snuttade.

“Baby Prim” är däremot mycket tydlig med att säga till och visa vad  hon vill redan dag 1. Första dagen och timmarna efter hon tittade ut så var hon nyfiken och det var ingen problem med sugreflexen där. På eftermiddag samma dag var hon bara trött och ville inte ens ha bröst men jag var inte orolig. 

  
Det är bara nu att det gör förbaskad ont, ömt och jag vill typ punktera tuttarna med en nål så att de explodera. Varför kan inte mjölken bara läcka eller sympatiläcka…spruta och lätta på trycket typ! Joobbigt!!! Jag har masserat, duschat och passat på att fråga barnläkaren när vi var på återbesöket i eftermiddag. Jag har även väckt “Baby Prim” då och då för att dricka mjölk men hon bara snuttade. När hon väl var hungrig så sög hon som bara det och igen satan i gatan vad det gjorde ont. Det kommer fortsätta göra ont så länge jag ammar. Att någon både suger, nyper, biter och drar i bröstvårtorna samtidig som tutterns fylls på med mer mjölk som trycket är hög men nästan ingenting vill komma ut…aaaah frustrerande! 

  

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer om “Mjölkstockning redan?

 1. Jag fick fetvadd på bb som jag tog med hem. Jag hade det i bh och det värmer och håller värme bra så att det känns lite skönare.

  1. Tack! Får prova alla metoder. Nu läcker och sympatiläcker jag i alla fall men det bara droppar, vill helst bara tömma allt.

 2. Hej! Grattis till lilltjejen! Vet precis känslan med de ömma brösten, på BB visade de mig ett grepp man kan göra som släpper lite på trycket och svullnaden så att mjölken kommer liten lättare.

  http://www.amningshjalpen.se/28-har-far-du-hjalp/barnets-tag/135-cottermans-handgrepp

  Kolla in det! Tycker de hjälper bra även nu när svullnaden lagt sig, och bara att använda för att stimulera fler mjölkgångar.

  Håll ut, om några dagar har svullnaden lagt sig och grattis igen! 🙂

  1. Hej! Tack & Grattis själv till Collin!

   Har faktisk hängt på Amningshjälpens sida, läst allt och ska även testa ett och annat. Tuttarna är sprängfyllda men de läcker i alla fall nu och sympatiläcker så det känns bra.

   1. Tack så mycket! Vad härligt att det går bra! Man blir så glad när mjölken börjar läcka! Haha 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge