Okategoriserade

Mjölkskorv?

Mjölkskorv? Aldrig hört innan! Läste Emmas rubrik “hur man kan få bort skorv” och antog att det var  om nåt på huvudet och det var det. Men vad menas med skorv? Jag googlade så klart “skrov” och fick upp…båt? Öhm ok skrov och skorv…”Skorv på bebis” för att vara exakt då och fick även upp “mjölkskorv”.

Det är vanligt att barn som är upp till ett år får skorv i hårbotten. Det ser ut som feta, lite gulbrunaktiga fjäll som kan likna mjäll. Det brukar gå att behandla själv hemma” – 1177.se


Aha! Då förklarade ju det som jag har sett på Prims huvud! Jag tog en bild på det för några veckor sedan. Jag har pillat bort lite här och där med min nagel när jag badar henne och tvättar huvudet med lite olja. 

Och det var ju det jag skulle fråga BVC om och glömde bort igår vid besöket. BVC-sköterskan mätte ju Prims huvud men hon tittade inte noga då. Nu vet jag vad det är och ska försöka få bort det innan det blir värre. Jag har inte fattat att det finns namn på detta och tänkte bara att hon har torr hårbotten. 

Men är det skorv???

2 thoughts on “Mjölkskorv?

  1. Ser helt klart ut som skorv, Blir extra pilligt när de får längre hår, Har för mig att det ska finnas något speciellt bebisschampo mot just skorv. För att underlätta om du googlar på det igen så har du kastat om bokstäverna i stavningen, det stavas med “o” före “r” så uttalet blir som i “skorpa” 🙂 annars blir det just skrov/botten på en båt 🙂

    1. Tack! Hahaha såg det nu att jag skrev SKROV över allt med det heter SKORV ?

      Har provat nivea cream och barnolja och gnuggade lätt. Får ta det lite varje gång när hon ska bada 🙂 Har också googlat på just medlet mor skorv men jag provar barnolja nu för hon har bara på hjässan och inte super mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge