Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Mjölkskorv?

Lästid: 1 min

Mjölkskorv? Aldrig hört innan! Läste Emmas rubrik “hur man kan få bort skorv” och antog att det var  om nåt på huvudet och det var det. Men vad menas med skorv? Jag googlade så klart “skrov” och fick upp…båt? Öhm ok skrov och skorv…”Skorv på bebis” för att vara exakt då och fick även upp “mjölkskorv”.

Det är vanligt att barn som är upp till ett år får skorv i hårbotten. Det ser ut som feta, lite gulbrunaktiga fjäll som kan likna mjäll. Det brukar gå att behandla själv hemma” – 1177.se


Aha! Då förklarade ju det som jag har sett på Prims huvud! Jag tog en bild på det för några veckor sedan. Jag har pillat bort lite här och där med min nagel när jag badar henne och tvättar huvudet med lite olja. 

Och det var ju det jag skulle fråga BVC om och glömde bort igår vid besöket. BVC-sköterskan mätte ju Prims huvud men hon tittade inte noga då. Nu vet jag vad det är och ska försöka få bort det innan det blir värre. Jag har inte fattat att det finns namn på detta och tänkte bara att hon har torr hårbotten. 

Men är det skorv???

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Mjölkskorv?

 1. Ser helt klart ut som skorv, Blir extra pilligt när de får längre hår, Har för mig att det ska finnas något speciellt bebisschampo mot just skorv. För att underlätta om du googlar på det igen så har du kastat om bokstäverna i stavningen, det stavas med “o” före “r” så uttalet blir som i “skorpa” 🙂 annars blir det just skrov/botten på en båt 🙂

  1. Tack! Hahaha såg det nu att jag skrev SKROV över allt med det heter SKORV ?

   Har provat nivea cream och barnolja och gnuggade lätt. Får ta det lite varje gång när hon ska bada 🙂 Har också googlat på just medlet mor skorv men jag provar barnolja nu för hon har bara på hjässan och inte super mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge